Kültür-SanatManşet

İstanbul’da Caz Günleri başladı

0

19. İstanbul Caz Festivali The Marmara Esma Sultan’da gerçekleştirilen açılış töreni ile start aldı. İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, İstanbul Caz Festivali kapsamında müzikseverlerin kültür yaşamlarını zenginleştiren konserler düzenlerken, Türkiye’de cazın gelişimini desteklemeye çalıştıklarını söyledi.

Törende, gitar tekniği ve ustalığıyla Türkiye’nin en saygın müzisyenlerinden olan ve ülkede cazın gelişimine önemli katkılarda bulunan Neşet Ruacan’a festivalin bu yılki ”Yaşam Boyu Başarı Ödülü” verildi. Ruacan, ödülünü Eczacıbaşı’nın elinden aldı.

Tören, günümüz cazının ünlü vokallerinden, ”M-U-S-I-C” isimli albümüyle de beğeni toplayan Elif Çağlar ve cazın önemli isimlerinden oluşan beşlisinin konseriyle devam etti.

Gecenin sürprizi ise ”Yaşam Boyu Başarı Ödülü” alan Neşet Ruacan’ın, sahneye çıkarak Elif Çağlar Beşlisi’ne eşlik etmesi oldu.

50 KONSER 300’Ü AŞKIN SANATÇI

19. İstanbul Caz Festivali, 19 Temmuz’a kadar İstanbulluları 50 konser ve 300’ü aşkın yerli-yabancı sanatçıyla buluşturacak.

Festival konserlerine bu yıl ev sahipliği yapacak 20 mekan arasında; Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi, İstanbul Arkeoloji Müzesi, İstanbul Modern, Salon ve The Marmara Esma Sultan, Bilgi Üniversitesi Santralistanbul Kıyı Amfi, Haliç Kongre Merkezi ve Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi yer alıyor.

Festivalin biletleri, İKSV’den ve konserden iki saat öncesine kadar Biletix satış kanallarından temin edilebilecek. Konser günleri konser mekanlarında da bilet satışı gerçekleştirilecek.

Bu yıl ilk defa Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi’ndeki konserlerle başlayacak uygulamayla sanatseverler, Biletix üzerinden satın aldıkları pdf formatındaki biletleri kendileri basarak ve konser girişinde çıktıların üzerlerinde yer alan barkodları okutarak mekana girebilecek.

FESTİVALDE İLK HAFTA HEYECANI

19. İstanbul Caz Festivali, ilk haftasında cazseverleri birbirinden güzel konserlerle karşılayacak. Festivalin ilk konserinde Jamaika’nın efsane isimleri Ernest Ranglin, Tyrone Downie, Sly & Robbie ve Jamaika kökenli İngiliz reggae sanatçısı Bitty McLean, yarın akşam The Marmara Esma Sultan’ın etkileyici atmosferinde bir araya gelecek. Yine yarın Türkiyeli caz müzisyenlerinin Avrupalı meslektaşlarıyla aynı sahneyi paylaştıkları European Jazz Club serisinin ilk buluşmasında Tamer Temel Quintet, Matthias Pichler ile Salon’da konser verecek.

THE İSTANBUL PROJECT’İN DÜNYA PRÖMİYERİ

Festival, ilk haftasında bir dünya prömiyerine de ev sahipliği yapacak. Marcus Miller’ın İKSV’nin kuruluşunun 40. yılında İstanbul Caz Festivali’nin siparişi üzerine Okay Temiz, Burhan Öçal, Hüsnü Şenlendirici, İmer Demirer ve Bilal Karaman ile gerçekleştirdiği ”The Istanbul Project”in dünya prömiyeri, 5 Temmuz Perşembe akşamı Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi’nde gerçekleştirilecek.

Almanya’nın en çok satan caz albümlerine imza atan Till Brönner, 6 Temmuz Cuma günü İstanbul Arkeoloji Müzeleri avlusunda İstanbullu cazseverlerle birlikte olacak.

TÜNEL ŞENLİĞİ

Festival kapsamında bu yıl üçüncü kez gerçekleştirilecek Tünel Şenliği, müzikseverlere ”festival içinde festival” sunmaya devam edecek. 7 Temmuz Cumartesi günü yapılacak şenlikte, Galata ve Tünel’de kurulacak iki ana sahnedeki ücretsiz konserlerle bütün bölgede bir festival atmosferi yaşanırken, gece boyunca seyirciler değişik mekanlar ve sahneler arasında mekik dokuyarak, birbirinden farklı etkinliklere katılacaklar.

Salon, Nardis, SALT Beyoğlu, Alt, Pera Palace Oteli Balo Salonu, Beyoğlu Belediyesi Gençlik Merkezi gibi mekanlarda gece boyunca sahne alacak sanatçılar arasında Phronesis, Jo Stance, Jülide Özçelik, Gevende, Daniel Zamir, Eric Vloeimans, New Cool Collective, Lefties Soul Connection, Jungle By Night ve Ntjam Rosie de bulunuyor.

(Sabah)

You may also like

Comments

Comments are closed.