ManşetTürkiye

İstanbul’da Alevi evleri işaretleniyor!

0

İstanbul’un Kartal ilçesine bağlı Yakacık Hürriyet Mahallesi’nde 25 Alevi evi işaretlendi. Cemevi ve Sivas Yıldızeli Yardımlaşma ve Dayanışma Köy Derneği’nin civarında bulunan evlerin işaretlenmesi halkta tedirginliğe yol açtı.

Olay, ismini vermek istemeyen bir vatandaş tarafından fark edildi. İşaretlenmelerin fark edilmesiyle toplanan mahalleliler 50 senedir aynı mahallede oturduklarını daha önce böyle bir olayla hiç karşılaşmadıklarını belirtti.

“50 senedir komşularımız ile iç içe yaşıyoruz. Düğünümüz olur, cenazemiz olur, ilk koşan biz oluruz” diyen vatandaş olayın kimler tarafından gerçekleştirildiğini bilmediklerini ifade etti.

Siyasi parti ve kurumlardan destek

Olayın ardından Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, Kartal Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Ali Ayık ve dernek yöneticileri, Kartal Cemevi Başkanı İsmail Saçlı, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, CHP Kartal İlçe Başkanı Kamer Gök, Emek Partisi Kartal İlçe Başkanı Kasım İlgün ve parti yöneticileri, ESP ve BDP yöneticileri de mahalleliye destek vermek için yanlarında olduklarını belirttiler.

Olay ile ilgili bugün saat:19.00’da Sivas Yıldızeli Yardımlaşma ve Dayanışma Köy Derneği önünde bir basın açıklaması gerçekleştirilecek

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.