DünyaManşet

İsrail’in Gazze saldırısında kayıplar artıyor

0

7 Temmuz’dan beri devam eden Gazze saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı 577’ye ulaştı. Gazze’nin doğu sınırında bomba atışları devam ederken Hamas Siyasi Büro’dan Musa Ebu Merzuk, BM’nin ateşkes teklifine Netanyahu’nun henüz cevap vermemesini eleştirdi.

aa_picture_20140722_2852624_web

Fotoğraf: AA

İsrail’in 7 Temmuz’da başladığı saldırılar sonucu Gazze’de hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 577’ye yükseldi, 3 bin 554 kişi yaralandı

İsrail topçu birliklerinin başta Şucaiyye, Ez-Zeytun ve Et-Tuffah olmak üzere Gazze’nin doğusundaki sınır bölgeleri yeniden bombalamaya başladığı ve bölgenin kuzeyindeki Beyt Hanun Hastanesi yakınlarına 5 roketin düştüğü bildirildi.

Gazze’de görevi fiili olarak devam eden Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun Gazze’nin orta kesimindeki En-Nusayrat mülteci kampı, Deyr el-Belah ve Han Yunus kentlerine düzenlediği saldırılarda 4 Filistinlinin yaşamını yitirdiğini ifade etti. Kudra, Gazze kentinin batısındaki Eş-Şatıi mülteci kampına düzenlenen saldırıda 60 Filistinlinin yaralandığını dile getirdi.

Saldırıda kullanılan gazın türü belli değil

Öte yandan, İsrail ordusunun Gazze kentinin kuzeyindeki Eş-Şeyh Rıdvan Mahallesi, batısındaki En-Nafak Caddesi ile orta kesimindeki Zehra kentine henüz ne çeşit olduğu bilinmeyen “kötü kokulu” bir gazla saldırdığı belirtildi.

Görgü tanıkları, İsrail askerlerinin bölgedeki yerleşim yerleri ve tarım arazilerini hedef aldığı saldırıda gaz kullandığını, bölgeyi yoğun bir duman ile kötü bir kokunun sardığını, başta kadın ve çocuklar olmak üzere onlarca kişinin bundan etkilendiğini dile getirdi.

“Koruyucu Hat” adı altında 7 Temmuz’da Gazze’ye havadan saldırı başlatan İsrail ordusu, 17 Temmuz Perşembe akşamı da karadan saldırıya geçmişti.

“Netanyahu ateşkes teklifine cevap vermedi”

Hamas Siyasi Bürosu üyesi Musa Ebu Merzuk, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’nun BM’nin İsrail ile Gazze arasında 5 saatlik ateşkes teklifine henüz cevap vermediğini belirtti.

Ebu Musa, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, BM’nin bugün yerel saate göre 10:00 ila 15:00 saatleri arasında taraflar arasında ateşkes yapılması yönündeki teklifte bulunduğu dile getirerek, “İsrail, söz konusu teklife şu ana kadar cevap vermedi. Netanyahu, bütün ateşkes tekliflerini kabul edeceğini söylemiyor muydu?” ifadelerine yer verdi.

BM ile İsrail tarafından konu hakkında henüz açıklama yapılmadı.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile BM Genel Sekreteri Ban-Ki mun, yetkililerle Gazze ile İsrail arasındaki “ateşkes” konusunu görüşmek üzere Mısır’ın başkenti Kahire’ye gelmişti.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.