DünyaManşet

İsrail ve İran halkları sanal aşk yaşıyor

0

Cumartesi akşamı Ronnie Edri ve Michal Tamir isimli İsrailli bir grafik tasarımcı çift, İran-İsrail arasındaki gerginliğe karşı birşey yapmaya karar verdiler ve insanların Facebook sayfalarında kullanabilecekleri basit bir grafik tasarladılar. Grafik, viral bir şekilde yayıldı ve İsrail kamuoyunda bir internet fenomeni haline geldi:

 

Kampanya çok sayıda İsrailli barışsever tarafından benimsenirken, çok çabuk bir şekilde şaka malzemesi de oldu ve mesajını benimseyenlerin yanında satirik sağcı tepki grafikleri de oluştu. Kampanyanın mesajını benimseyenlerce yazılan notlardan öne çıkan bir tanesi şu:

“İran halkına,

Tüm babalara, annelere, çocuklara ve kardeşlere,

Aramızda savaş olması için evvela birbirimizden korkmalıyız; nefret etmeliyiz. Ben sizden korkmuyorum. Sizden nefret etmiyorum. Sizi tanımıyorum bile. Bana herhangi bir İranlının hiç zararı dokunmadı. Bir İranlıyla hiç tanışmadım bile… Sadece biri, Paris’te bir müzede. Tatlı adamdı.

Bazen burada televizyonda bir İranlı görüyorum. Savaştan bahsediyor. İran halkının tamamını temsil etmediğinden eminim. Siz de televizyonunuzda sizi bombalamaktan bahseden birini görürseniz, emin olun o da bizim hepimizi temsil etmiyor.

Ben ülkemin resmi bir temsilcisi değilim. Bir babayım ve bir öğretmenim. Şehrimin sokaklarını bilirim, komşularımla, ailemle, öğrencilerimle, arkadaşlarımla  konuşurum; ve tüm bu insanlar adına, sizi seviyoruz. Size karşı bir art niyetimiz yok. Bilakis, tanışmak, kahve içmek, spor hakkında sohbet etmek istiyoruz.

Böyle hisseden herkese, bu mesajı paylaşın ve İran halkına ulaşmasına yardımcı olun.”

Bu ilan-ı aşk karşılık bulmakta gecikmedi. İranlı savaş karşıtları da kendi hazırladıkları grafiklerle İsrailli savaş karşıtlarına cevap niteliğinde barışçıl mesajlar vermeye başladı:

 

 

(Yeşil Gazete, 972mag)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.