Dünyaİnsan HaklarıManşet

İsrail, Gazze’de ateşkes çağrısı yapan iklim aktivisti Greta Thunberg’i müfredattan çıkarıyor

0

İsrail Eğitim Bakanlığı, Gazze için ateşkes çağrısı yapan ve Filistin ile dayanışma açıklamasında bulunan İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg‘le ilgili içeriklerin müfredattan çıkarılacağını açıkladı.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Bakanlık, Thunberg ve iklim aktivisti arkadaşlarının paylaştıkları fotoğrafın üzerini kırmızı bir çarpı işaretiyle çizerek, İbranice ve İngilizce paylaştığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

“İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg’in Hamas’ı kınamadan Gazze için (dile getirdiği) önyargılı ve tek yanlı desteğinin ardından, Eğitim Bakanlığı onu bir rol model ya da ilham kaynağı olarak gösteren eğitim kaynaklarını (müfredattan) kaldırma kararı aldı.

Çirkin duruşu ve iyi ile kötüyü alenen birbirinden ayıramıyor oluşu, onu dünyada olumlu bir değişim için çaba gösteren güçleri temsil etmekten alıkoyuyor.”

Ne olmuştu?

Greta Thunberg’in de aralarında olduğu iklim aktivistleri, iklim eyleminin 270’inci haftasında İsrail bombardımanı altında yerle bir olan Gazze’ye destek vermiş;  ‘Gazze’yle birlikteyiz’ ve ‘Özgür Filistin’ pankartları açarak dünyanın derhal ateşkes, adalet ve özgürlük çağrısında bulunmasını istemişti.

‣ Greta Thunberg ve arkadaşlarından Gazze’ye destek

Thunberg’in paylaşımı çok sayıda destek alırken, İsrailliler tarafından da “antisemit” olarak değerlendirilmişti. Bu paylaşımı alıntılayan ve paylaşımın altına yorum yazan İsrail hesabı ise 19 yaşındaki üç kişinin fotoğraflarıyla birlikte şöyle yazmıştı:

“Greta Thunberg; Hamas masum İsraillileri katleden roketleri için sürdürülebilir malzemeler kullanmıyor. Hamas katliamının kurbanları arkadaşların olabilirdi. Sesini yükselt.”

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.