İran’la nükleer müzakereler İstanbul’da

İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi, Tahran ile 5 artı 1 ülkeleri arasında yapılacak nükleer görüşmelerin İstanbul’da gerçekleşeceğini söyledi.

Bir basın toplantısında konuşan Salihi, Birleşmiş Milletler 5 daimi üyesi artı Almanya’dan oluşan 5+1 ülkeleri ile görüşmelerin mekânının İstanbul’da olması konusunda mutabakata vardıklarını açıkladı.

Salihi, “Görüşmelerin İstanbul’da yapılmasından yanaydık, karşı taraf da bu konuya olumlu baktı, görüşmeler İstanbul’da gerçekleşecek” dedi.

İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi, Türk mevkitaşı Ahmet Davutoğlu’nun da bu konuda ev sahipliği yapmaya hazır olduğunu bildirdiğini dile getirdi.

(NTV)

 

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR