LGBTİ+Manşet

İngiltere’de Gay barları’ndan homofobik yönetim nedeniyle rus votkasına boykot

0

İngiltere ’deki popüler gay barlar ve gece kulüpleri Vladimir Putin ve hükümetinin yaptığı insan hakları ihlalleri sebebiyle Rus votkalarını boykot etmeye başladı. Londra ve Manchester’da ünlü ‘Heaven’ gece kulübünün de aralarında bulunduğu çeşitli popüler gay mekânları stoklarında Rus votkalarını bulundurmayacaklarını açıkladı.

Boykot, Putin’in geçen ay eşcinsel ilişkileri geleneksel toplum yaşayışına uygun olmamakla suçlayan tartışmalı bir yasayı imzalaması sebebiyle başladı. Geçtiğimiz Haziran ayında St Petersburg’da düzenlenen Onur Yürüyüşü’nde (Gay Pride) 60 kişi gözaltına alınmış, yürüyüşe katılanlar dayak ve kötü muameleye maruz kalmışlardı. Ayrıca Rus parlamentosu, yabancı eşcinsel çiftlerin ülkede kimsesiz çocukları evlat edinmesini yasaklayacak bir yasa tasarısı üzerinde de çalışıyor.

Dünya çapındaki bu boykotu başlatan isim Rus eşcinsellerle dayanışma için barlara ‘Rus votkasını dökme’ çağrısı yapan Amerikalı yazar ve aktivist Dan Savage. Özellikle Stolichnaya ve Russkiyi Standard markaları önemli gay bar ve gece kulüpleri tarafından hedef haline geldi.

 

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.