DünyaManşet

İngiltere Essex kent konseyi seçimlerinde Yeşiller damgası

0
İngiltere ve Galler Yeşiller Partisi eş sözcüsü Natalie Bennet

Britanya’nın en büyük yerel otoritelerinden birisi olan Essex Konseyi için 2 Mayıs günü yapılan seçimler sonucunda 2 yeşil Konsül konseye seçildi.

İngiltere ve Galler Yeşiller Partisi eş sözcüsü Natalie Bennet

Tamamen muhafazakar olarak değerlendirilen bölgede iki yeşil üyenin seçilmiş olması önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Bölgede yapılan daha önceki seçimlerde şimdi yeşillerin kazandığı sandalyeler muhafazakar kanat üyelerine aitti. Bu İngiltere ve Galler Yeşiller Partisi için tarihi bir dönüm noktası olarak değerlendiriliyor.

Rochford West’te hali hazırda bölge temsilcisi olan Michael Hoy muhafazakarlara, İşçi Partisi ve Liberal Demokratlara 336 oy fark atarak çoğunluğu sağlamış oldu.

2009 seçimlerinde Witham Northen’da ikinci sırada gelen James Abbot ise bu seçimlerde oylarını %3.2 arttırarak birinci seçildi. Bu bölgede ayrıca İşçi Partisi dördüncü olurken liberal demokratların oyları yerle bir oldu.

Seçim kampanyası sırasında adayları ziyaret eden İngiltere ve Galler Yeşiller Partisi eş sözcüsü Natalie Bennet “Essex Kontluk meclisine ilk üyelerimizin katılmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Şimdiye kadar bölge konsülleri  olan James Abbot ve Michael Hoy kendilerini oldukça etkili yerel temsilciler olarak kanıtladılar” diye konuştu.

Ayrıca Bristol’daki yerel seçimlerde sandalye sayısını yükselten yeşiller konsül sayısını 4’e yükselttiler. Ashley Bölgesinden seçilen Rob Telford ile Bishopston’dan Daniella Radice liberal demokrat adayları geride bırakmış oldular.

2011’den bu yana Bristol Kontluğu Konseyi yeşillerine liderlik eden Tess Green “Kesinlikle büyük bir mutluluk içindeyiz ve yeşillere oy veren herkese teşekkür ediyoruz. Bu bize gösteriyor ki doğa hakları ve sosyal adalet alanlarındaki politikalarımız yavaş yavaş daha çok seçmeni bize çekiyor. Bu yokluk zamanlarında seçmenler karlardan öte insanları önemseyen ve Bristol’lülere yerel yönetimlerde daha çok söz vermek için çalışan partileri arıyorlar – bu da Yeşiller Partisi” şeklinde demeç verdi.

Rob Telford’u Ashley’den seçen seçmenlerse Bristol Kontluğu içerisinde Ashley’i 2 yeşil konsülün temsil ettiği ilk bölge yaptılar. Bu durum üzerine Rob Telford “Ashley Bölgesini temsil etmek için seçilmek büyük bir onur ve yeşil konsül arkadaşlarımın yanına katılmak için sabırsızlanıyorum. Seçmenlerin seçim sandığı aracılığıyla Yeşiller’in kamusal hizmetleri korumaya çalışan, radikal fakat mümkün ihtimalleri konuşmaktan yana yerel kampanyacılar olduklarını ortaya koymuş olmaları mutluluk verici” dedi.

Haber: Ali Serdar Gültekin

(Yeşil Gazete, Green Party Wales, Green Party UK)

 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.