Kültür-Sanat

İngiliz aktör Christopher Lee hayata veda etti

0

Ünlü İngiliz aktör Christopher Lee 93 yaşında hayatını kaybetti. Sanatçının, Londra’daki bir hastanede nefes darlığı ve kalp yetmezliğinden dolayı yaşamını yitirdiği açıklandı.

34

Lee, Yüzüklerin Efendisi ve Yıldız Savaşları gibi bir çok baş yapıtta rol almış, yarım asırlık sanat kariyerine sayısız film sığdırmıştı. Aynı zamanda yazar ve ses sanatçısı olan İngiliz aktör en son, henüz vizyona girmeyen Angels in Notting Hill filminde rol almıştı.

Yüzüklerin Efendisi’ serisinde baş kötü karakter Saruman’ı oynayan ünlü oyuncu Christopher Lee, Londra’da pazar günü solunum sıkıntısı sebebiyle kaldırıldığı Chelsea and Westminster Hastanesi’nde 93 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Özellikle Frankenstein ve Dracula rolleri ile ünlenen oyuncu, 2002 yapımı Yıldız Savaşları: Bölüm II – Klonların Saldırısı ve 2005 yapımı Yıldız Savaşları: Bölüm III – Sith’in İntikamı filmlerinde Kont Dooku rolleri de efsane haline gelmişti.

Lee, oyunculuğunun yanı sıra dört albüme de imza atmıştı. 7 dilde oyunculuk ve seslendirme yapan usta aktör ayrıca Heavy Metal tarzındaki bazı albümlerde de yer alarak renkli bir sanatçı kişiliği sergiliyordu

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.