ManşetSivil Toplum

İmroz’da Rum ilkokulu bürokrasi engeline takıldı

0

İmroz’da bu yıl eğitim hayatına başlaması için çalışmaları devam eden Rum Ortaokulu ve Lisesi, bürokrasi engeline takıldı. Milli Eğitim Bakanlığı, okulun eğitime başlaması için 1 Eylül’e kadar binanın hazır olması gerektiği gerekçesiyle okulun bu yıl eğitime başlamasına izin vermedi.

nm_imrozikokul_0650

1964 ani bir kararla kapatılan altı ilkokul ve bir ortaokuldan bir ilkokul geçen sene açılmış, bunun üzerine Rum toplumu ortaokul ve lisenin de açılması için Nisan ayında çalışmalara başlamıştı.

Geçen Haziran ayı sonunda İmroz Kaymakamlığı tarafından Tepeköy’de bulunan okul binasının İmroz Rum Vakfı’na tahsis edilmesinin ardından binayı yenileme çalışmalarına başladı Bu çalışmalarda son aşamaya gelinmesine rağmen, ilgili mevzuatta yer alan madde uyarınca 1 Eylül itibariyle binanın hazır olmaması gerekçe gösterilerek, ortaokul ve lisenin bu yıl eğitime başlamasına izin verilmedi.

Açılması durumunda 7 öğrencisi bulunacak olan ortaokul ve liseye öğrencilerin altısının Yunanistan’dan gelecekti. Okulun açılmamasıyla öğrencilerin ailelerinin İmroz’a dönme planları da şimdilik askıya alındı.

(Agos)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.