ManşetTürkiye

İmamoğlu’ndan değişim mesajı: Görev almaktan çekinmem

0

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2023 seçimlerinin ardından yaptığı ‘değişim’ talebini yineledi.

Cumhuriyet Halk Partisi‘nin (CHP) Merkez Yönetim Kurulu‘nda (MYK) yapılan yeni görevlendirmelere işaret eden İmamoğlu, “Değişimin bir kurul, heyet değişimiyle olmayacağının farkındayız. Değişim talebini en güçlü şekilde ifade etmeye devam ediyorum” dedi. Parti, yeni MYK üyelerinin ortak mutabakatıyla tüzükte değişikliğe giderek milletvekili adaylarının artık ön seçimle belirlenmesine karar verdiğini duyurmuştu.

Toplumun değişim istediğini ifade eden İmamoğlu, “Kulağını buna tıkayarak yol yürümek olmaz” ifadesini kullanarak söz konusu değişim sürecinde görev almaktan çekinmeyeceğini söyledi. İmamoğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Şunun altını çizelim ne yazık ki 9 yılda 3 kez üst üste seçim kaybettik, Cumhurbaşkanı seçimi kaybettik. Bu seçimden sonra da aynı şeyleri yapıp yol yürüme gafletine kapılamayız. CHP, Cumhuriyet tarihinin en önemli siyasi partisidir.

Devletimiz, milletimiz her şeyin önünde yer almıştır benim için. Siyasi partilerin hizmet aracı olduğunu defalarca dile getirdim. Değişim meselesi önemli, değişim çok önemli bir kavram. Geçtiğimiz hafta yaptığım açıklamada aslında net olarak güçlü bir değişimden bahsetmiştim. Topyekün bir değişim, bi,r anlayış değişimi, köklü, detaylı bir değişim içeren kavramlar ifade etmiştim. Ben aynı yerde devam ediyorum, değişim anlayışını en güçlü şekilde talep eder durumdayım.

Değişimin sadece bir kurul, heyet değişimi ile olmayacağının hepimiz bilincindeyiz.Değişimi sadece ben değil, toplum istiyor. Kulağını buna tıkayarak yol yürümek olmaz. Her kesimin ne istediğini anlamak şart. Bunları görmek zorundayız.”

‘Görev almaktan çekinmem’

Konuşmasının ardından bir basın mensubunun “Sayın Kılıçdaroğlu ile Ankara’da görüştünüz, daha sonra geçtiğimiz günlerde bir görüşmeniz daha oldu. Sizin ‘Bu değişim sürecine liderlik etmekte gönüllüyüm’ dediğiniz konuşuluyor. Bu değişime liderlik etme konusunda ‘ben varım’ diyor musunuz? sorusuna şu yanıtı verdi:

“Elbette ki tüm duygu ve düşüncelerimi geniş kapsamlı şekilde kendisi ile paylaştım İdeallerim uğruna her hususta görev almaktan asla çekinmem, çekinmedim. Demokrasinin bir neferi olmaya devam edeceğim. Süreci takip ediyorum.”

‘Mühim olan, değişimi gerçekleştirmek’

İmamoğlu’nun, “Genel Başkan’ın size karşı tepkisi nasıl oldu? Bu değişimden bahsettiğinizde ne dedi? “Baba- oğul kavgası” başlıkları var…” sorusuna İmamoğlu’nun verdiği yanıt ise şöyle:

“Arkadaşlar, yani çok detay var. Bu detaylar, benim hayatımda çok yer işgal etmiyor. Hatta daha önemli bir şey söyleyeceğim size. İşte ‘Siyasi yasak ne olacak, İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimi ya da yerel yönetim ne olacak’… Bakın bunların hepsi, evet cevapları verilmesi gereken sorular. Ama kervan yolda dizilir ve bu süreçler, inanın çok kolay bir şekilde çözülür ve karara bağlanır. Mühim olan, değişimi gerçekleştirmek. Ve bütün detayları aslında insanlarımız biliyor. Tabii ki detaylara ihtiyaç duyulduğunda, kamuoyuyla da zamanı geldiğinde paylaşılır.”

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.