ManşetTürkiye

İllere göre partilerin ve kazanan vekillerin listesi

0

Türkiye dün 25’inci dönem milletvekili genel seçimini yaptı. Saat 08.00’de başlayan oy verme işlemi saat 17.00’de tamamlanırken katılım yüzde 85’leri aşan yüksek bir oranda gerçekleşti. Sandıkların kapanmasının ardından geçilen tasnif ilerledikçe Meclis’te 4 partinin yer alacağı tablo ortaya çıktı.

22

Saat 23.00’te tasnif yüzde 98 oranında tamamlanırken, yüzde 5’lere varan oy kaybeden AKP’nin oy oranı yüzde 40.7, CHP’nin oy oranı yüzde 25.1, MHP’nin oy oranı yüzde 16.4, HDP’nin oy oranı yüzde 12.9 oldu.

Bu oy oranlarına göre kesin olmayan sonuçlara göre AKP 256, CHP 133, MHP 82, HDP 79 milletvekili çıkarıyor.

Diyarbakır’da HDP 10, AKP 1 milletvekili çıkardı

Resmi olmayan sonuçlara göre HDP’den; 1’inci İdris Baluken, 2’inci Nursel Aydoğan, 3’üncü Nimetullah Erdoğmuş, 4’üncü Feleknas Uca, 5’inci sıra adayı Altan Tan, 6’ıncı sıra adayı Çağlar Demirel, 7’inci sıra adayı Ziya Pir, 8’inci sıra adayı İmam Taşçıer, 9’uncu sıra adayı Sibel Yiğitalp ve 10’uncu sıra milletvekili adayı Edip Berk seçildi.

Diyarbakır’da AKP’den 1’inci sıra adayı Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, meclise girdi.

Manisa’da AKP 4, CHP 3 ve MHP 2 milletvekili çıkardı

TÜİK’in Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi 2014 yılı sonuçlarına göre, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Manisa’nın 10 olan milletvekili sayının 9’a düştüğünü açıkladı. Geçen seçimde AKP’nin 5, CHP’nin 3 ve MHP’nin 2 milletvekili gönderdiği kentte, 25’inci dönemde tek kan kaybı 1 milletvekili ile AKP’de görüldü. AKP’den mevcut milletvekilleri iktisatçı Recai Berber, muhasebeci Uğur Aydemir ve Doç. Dr. Selçuk Özdağ ile partinin 4’üncü sırada adayı eski İl Başkanı ekonomist Murat Baybatur; CHP’den mevcut milletvekili eczacı Özgür Özel ile Salihlili Avukat Mazlum Nurlu ve Dr. Yıldız Tur Biçer ile MHP’den mevcut vekil Balıkesir Vergi Dairesi eski Başkanı Erkan Akçay ile önceden DYP’den şansını deneyen eski Baro Başkanı Avukat Zeynel Balkız meclise girmeyi başardı.

AKP’NİN OYLARI DÜŞTÜ

Kesin olmayan sonuçlara göre; AKP bir önceki seçimde aldığı yüzde 46.9 oy oranı 36.91’e düştü. CHP ve MHP’nin oylarını arttırdığı görüldü. CHP yüzde 28.7’lik oy oranı yüzde 29.51’e, MHP yüzde 16.8’lik oy oranı da resmi olmayan sonuçlara göre 23.96’ya çıktı. 2011 seçimlerinde AKP birinci olduğu Akhisar, Sarıgöl, Saruhanlı, Alaşehir’de CHP birinci parti çıktı. Öte yandan; yerel seçimlerde MHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Cengiz Ergün’ün yüzde 40.7’lik aldığı oy oranına rağmen genel seçimlerde partisinin 23.96 oy oranına sahip olması da dikkati çekti.

“MANİSALININ İRADESİNE İPOTEK KONULAMAYACAĞINI GÖRDÜ”

Türkiye ve Manisa’da ‘Kibir imparatorluğunun’ sona erdiğini öne süren CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, “Herkes Manisalı’nın iradesine ipotek konulamayacağını gördü. CHP, yerel seçimlerde almış olduğu oyu telafi etti. 2011 seçimlerindeki oy oranını da geçti. CHP Türkiye ortalamasının üzerinde oy aldık. Son 3 seçimlere göre oyumuzu yüzde 18’den buralara getirdik. Yine de bu oy oranımızı yeterli görmüyorum. Türkiye’de her şeyi kendine göre dizayn edenler vardı. Büyükşehir Belediye Başkanı ‘CHP 1 Milletvekili çıkartır’ diyordu. Cumhurbaşkanı ile Büyükşehir Belediye Başkanına, bu seçim bir cevap oldu” dedi.

MHP Manisa Milletvekili seçilen Zeynel Balkız da sonuçlarının kendileri için başarı sayılmayacağını belirterek “Daha iyi bir sonuç bekliyorduk. Seçimin değerlendirmesini daha sonra yapacağız” diye konuştu.

Balıkesir’de AKP 3, CHP 3, MHP ise 2 vekil çıkardı

Seçimin Balıkesir’de kaybedeni AKP oldu. Geçen yıl yerel seçimlerden büyük bir başarıyla çıkan AKP, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile çok sayıda ilçe belediyesini de kazanmıştı. AKP, 2011 genel seçimlerine göre, 1 milletvekilliğini kaybederken, vekil sayısı 4’den 3’e düştü.

AKP’nin yeni milletvekilleri eski il başkanı avukat Mahmut Poyrazlı, ODTÜ Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu, MKYK üyesi Sema Kırcı ve öğretmen kökenli Ali Aydınlıoğlu oldu. Aydınlıoğlu 2’inci kez milletvekili seçilmeyi başardı.

CHP 3’Ü KORUDU

Yerel seçimlerde 3’üncü parti olan CHP emanet oyların bir bölümünü geri alarak 3 milletvekilini korudu. Ön seçimler sonucunda ilk 2 sıraya yerleşen müteahhit Mehmet Tüm ve işadamı Ahmet Akın ilk kez milletvekili seçilmenin gururunu yaşadı. 3’üncü sıradaki avukat Namık Havutça ise yeniden milletvekili seçildi. Havutça 2011 seçimlerinde birinci sıradaydı.

MHP OYUNU ARTIRDI

MHP ise Balıkesir’deki en karlı parti oldu. MHP geçen seçimde yüzde 13.91 olan oy oranını yüzde 20’inin üzerine çıkardı. Böylece milletvekili sayısı da 1’den 2’ye yükseldi.

2009 – 2014 yıllarında Balıkesir Belediye Başkanlığı yapan öğretmen kökenli İsmail Ok bu kez miletvekili oldu. MHP’nin doktor adayı Recep Çetin ise ikinci sıradan meclise girdi.

Van’da HDP 7, AKP 1 milletvekili kazandı

Van’da seçim sonuçlarına göre HDP 7, AKP 1 milletvekilliği kazandı. HDP’den milletvekilliği kazan isimler şöyle:

Figen Yüksekdağ: HDP Eş Genel Başkanı ve Van birinci sıra milletvekili. 1971 yılında Adana Yumurtalık doğumlu. Haziran 2014’te HDP 2. Olağan Kongresi sonunda partinin eşbaşkanı olarak seçildi.

Lezgin Botan: 1972 yılında Van’ın Başkale İlçesi’nde doğdu. 1996 yılında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi (YYÜ) Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden mezun oldu. Evli ve 2 çocuk babası olan Botan Eğitimci.

Yurdusev Özsökmenler: Çanakkale’nin Lapseki İlçesi’nde dünyaya geldi. İstanbul Üniversitesi Antropoloji ve Etnoloji Bölümü mezunu ve gazeteci.

Adem Özcaner: 1978 Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’nde doğdu. Eğitimci. İslami Kürdistani, Azadi Hareketinin Genel Sekreteri olan Özcaner, İslami camianın çok yakından tanıdığı Araştırmacı Yazar Çankırılı Sabiha Ünlü ile evlidir. Mustafa Kemal Üniversitesi Antakya Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü, Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Coğrafya Öğretmenliği Bölümü mezunu.

Tuğba Hezer: Van’ın Erciş ilçesi’nde 1989 yılında dünyaya gelen Hezer, lise öğrenimini tam eğitim bursuyla özel bir kolejde okudu. Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Kurumları Yöneticiliği bölümü ve Anadolu Üniversitesi Adalet bölümlerinden mezun oldu. Milletvekili adaylık sürecine kadar öğretmenlik yapana Hezer nişanlı.

Selami Özyaşar: 2001 yılından Van Yüzüncü Yıl üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümünden mezun oldu. Adana ve Van’da öğretmenlik yapan Özyaşar, Eğitim-Sen Van Şubesi’nde önceki dönemlerde başkanlık yaptı.

Remzi Özgökçe: 1965 Van’da dünyaya geldi. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde öğrenimini tamamlayarak pratisyen doktor olarak görev yapan Özgökçe, evli dört çocuk babası.

AKP adayı olarak Burhan Kayatürk milletvekili olmaya hak kazandı. Kayatürk, 1970’te Van’da doğdu. İngilizce, Urduca, Arapça, Hintçe ve Japonca bilen Kayatürk, evli ve 3 çocuk babasıdır. Elektrik Elektronik muhendisi-iş Adamı.

Mardin’de HDP 5, AKP 1 millekili çıkardı

HDP’den meclise 1’inci sıra milletvekil adayı Mithat Sancar, 2’inci sıra millatevekili adayı Gülser yıldırım, 3’üncü sıra milletvekili adayı Erol Dora 4’üncü sıra milletvekili adayı Mehmet Ali Aslan, 5’inci sıra milletvekili adayı Enise Güneyli girdi. AKP’den ise 1’inci sıra milletvekili adayı Orhan Miroğlu, seçildi.

Şırnak’ta HDP 4 millekvekili çıkardı

Şırnak’ta HDP, 4 milletvekilliğin tümünü aldı. Şırnak’ta HDP’den 1’inci sıra Milletvekil Faysal Sarıyıldız, 2’inci sıra adayı Leyla Birlik, 3’üncü sıra adayı Ferhat Encü, 4’üncü sıra adayı Aycan İrmen, meclise girdi.

Erzincan’da CHP ve AKP 1 vekil çıkardı

AKP ve CHP birer milletvekili kazandı. Bu sonuçlara göre; AKP’den Talha Erol Durmaz ile CHP adayı Erdoğan Özyalçın milletvekilliğini kazandı.

AKP adayı olarak meclise girmeye hak kazanan Talha Erol Durmaz 1973’te Erzincan’da doğdu. Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Mezunu. Evli ve 3 çocuk babası. İngilizce bilmektedir.

CHP’nin adayı olarak seçime girip milletvekili seçilen Erdoğan Özyalçın 1965 yılında Erzincan’ da doğdu. 1991 yılında İtalya’nın Catania Tıp Fakültesinden ‘Besinlerin Karaciğer Kanseri üzerindeki etkileri’ adlı bilimsel tezini tamamlayarak mezun oldu. İtalyanca ve İspanyolca bilen Özyalçın, evli ve 2 çocuk babası.

Eskişehir’de CHP 3, AKP 2, MHP 1 milletvekili kazandı

Kesin olmayan seçim sonuçlarına göre CHP’den Gaye Usluer, Utku Çakırözer ve Cemal Okan Yüksel; AKP’den Nabi Avcı ve Salih Koca; MHP’den de Ruhsar Demirel milletvekili seçildi.

Adana’da AKP 5, CHP 4, MHP 3, HDP 2 milletvekili çıkarttı

Adana’nın TBMM’ye gönderdiği 14 milletvekilinden 5’ini AKP, 4’ünü CHP, 3’ünü MHP ve 2’sini de HDP kazandı.

3 dönem kuralı nedeniyle Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in tekrar aday olmadığı AKP, meclise Necdet Ünüvar, Fatma Güldemet Sarı, Sadullah Kısacık, Talip Küçükcan, Mehmet Şükrü Erdinç’i gönderdi. 2011 seçimlerine göre 1 milletvekili kaybeden AKP’nin ardından ikinci parti olan CHP ise Elif Doğan Türkmen, Zülfikar İnönü Tümer, İbrahim Özdiş ve Aydın Uslupehlivan, kenti TBMM’de temsil edecek. CHP’li Elif Doğan Türkmen, geçtiğimiz günlerde eski müvekkili Ali Fuat Elibol tarafından ayağından tabancayla vurulmuştu.

MHP ise Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya ile Muharrem Varlı ve Seyfettin Yılmaz’ı Ankara’ya gönderdi. İlk kez parti olarak seçime giden HDP’de ise Sosyalist Demokrasi Partisi eski Genel Başkanı Rıdvan Turan ile Meral Danış Beştaş Ankara’ya vekil olarak gidecek.

Adana’da 2011 seçimlerine göre CHP ile MHP vekil sayısını korudu. 2011’de Adana’da yüzde 37.39’luk oy oranıyla 6 vekil çıkartan AKP, kesin olmayan sonuçlara göre, 7 puan düşüşle 1 vekil kaybetti. HDP, geçen dönem TBMM’ye giden bağımsız milletvekili ile AKP’nin kaybettiği 1 milletvekilini alarak 2 vekil çıkartmış oldu.

Ağrı’da HDP 4 vekillikle tulum çıkardı

Ağrı’da HDP adayları Leyla Zana, Berdan Öztürk, Dirayet Taşdemir, Mehmet Emin İlhan milletvekili seçildiler.

Elazığ’da AKP 3, MHP 1 milletvekili çıkardı

Elazığ’da AKP 3, MHP 1 milletvekili çıkardı.

Bu sonuçlara göre; AKP adayları Şuay Alpay, Metin Bulut, ve Prof. Dr. Serpil Bulut meclise girdi. MHP’den ise Yavuz Temizer milletvekilli olarak meclise girdi.

Bilecik’te AKP 1, CHP 1 milletvekili kazandı

AKP’den Halil Eldemir, CHP’den de Yaşar Tüzün milletvekili seçildi.

Siirt’te HDP 2, AKP 1 milletvekili çıkardı

Siirt’te HDP 1’inci sıra milletvekili adayı Prof. Dr. Kadri Yıldırım, 2’nci sıra milletvekili adayı Hatice Sevim Tekin ile AKP’den 1’inci sıra adayı Prof. Dr. Yasin Aktay, TBMM’ye girdi.

Malatya’da AKP 5, CHP 1 milletvekili çıkardı

25. Dönem Milletvekili genel seçimlerinde Malatya’da AKP 5, CHP ise 1 milletvekilliği kazandı.

Seçim sonuçlarına göre 257 bin 53 seçmenin oy kullandığı Malatya’da resmi olmayan sonuçlara göre oyların yuzde 58.6’sını alan AKP’de Öznur Çalık, Taha Özhan, Mustafa Şahin, Nurettin Yaşar, Bülent Tüfenkçi meclıse gitti. Oyların yüzde 16.5’ini alan CHP’den Veli Ağbaba milletvekili seçildi.

Mersin’de AKP 3, CHP 3, MHP 3, HDP 2 milletvekili çıkardı

Mersin’de AKP, CHP ve MHP 3’er, HDP 2 milletvekili çıkardı.

AKP’nin milletvekili 4’ten 3’e düştü ve Mustafa Gültak, Yılmaz Tezcan ile Muhsin Kızılkaya Ankara’ya gitmeye hak kazandı.

CHP’de milletvekili sayısını 4’ten 3’e düştü, Hüseyin Çakmak, Kültür Eski Bakanı Fikri Sağlar ile Prof. Dr. Aytuğ Atıcı meclise girdi.

MHP ise 2 olan milletvekili sayısını 3’e çıkardı ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, Baki Şimşek ile Ali Öz milletvekili seçildi.

AKP’nin kurucularından olan Dengir Mir Mehmet Fırat ile Çilen Öz de HDP’den milletvekili seçilerek meclise girmeye hak kazandı.

Kütahya’da AKP 3, MHP 1 milletvekili çıkardı

AKP’den Mustafa Şükrü Nazlı, Vural Kavuncu ve İshak Gazel; MHP’den ise Alim Işık milletvekili seçildi.

Dersim’de HDP 2 milletvekilliğini de aldı

Dersim’de, HDP 1’ini sıra milletvekili adayı Alican Önlü ve 2’nci sıra milletvekili Edibe Şahin, TBMM’ye girmeye hak kazandı.

Bursa’da AKP: 9, CHP: 5, MHP:3, HDP:1 vekillik kazandı

Daha önce 11 milletvekili olan AKP 9 milletvekili çıkardı. CHP 5 milletvekilini korurken, MHP ise 2 olan milletvekili sayısını 3’e çıkardı. Bursa’da HDP de 1 milletvekilliği elde etti.

Toplam 2 milyon 28 bin 417 seçmenin bulunduğu Bursa’da 5 bin 968 sandıkta oy kullanıldı. Yapılan seçimler sonunda AKP’den Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ilk sırada seçilirken, partisinden Emine Yavuz, Cemalettin Kani Torun, Hüseyin Şahin, İsmet Su, Hakan Çavuşoğlu, Önder Matlı, Zekeriya Birkan ve geçirdiği kaza sonrası felç olan ve tekerlekli sandalye ile yaşamını sürdüren Bennur Karaburun TBMM’ne gitmeyi hak kazandı.

Kesin olmayan sonuçlara göre CHP’den Jale Karabıyık, Ceyhun İrgil, Orhan Sarıbal, Erkan Aydın ve Nurhayat Altaca Kayışoğlu seçilirken, MHP’den ise Genel Sekreter İsmet Büyükataman, Kadir Koçdemir ile Tevfik Topcu sandıktan çıktı.

Bursa’daki seçimlerde HDP’nin adayı Asiye Kolçak da meclise girmeyi hak kazandı.

Yalova’yı TBMM’nde temsil edecek milletvekilleri belirlendi

AKP’den Fikri Demirel ile CHP’den Muharrem İnce, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Yalova’yı temsil edecek.

Yalova’da 166 bin 92 seçmen 485 sandıkta oy kullandı. Genel seçimler kentte olaysız bir şekilde gerçekleşti. Yapılan seçimler sonucu Yalova’yı TBMM’nde AKP’den Fikri Demirel ile CHP’den Muharrem İnce temsil edecek.

Bayburt’ta AKP ile MHP’nin adayları kazandı

Milletvekili sayısı 2’ye yükselen Bayburt’ta seçimi AKP ile MHP’nin adayları kazandı.

AKP’nin adayı İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu 46 yaşındaki Naci Ağbal ile MHP adayı 49 yaşındaki doktor Karabey Kadri Karaoğlu seçimin galibi oldu.

Antep’te HDP’liler kutlama yaptı

Antep’te, seçimlere ilişkin kesin olmayan sonuçlara barajı geçen HDP’liler kutlama yaptı.

HDP’nin kent merkezindeki Seçim Koordinasyon Merkezi’nin önüne kurulan dev ekrandan seçim sonuçlarını takip eden partililer, HDP’nin barajını geçeceğinin resmi olmayan sonuçlara göre kesinleşmesiyle büyük sevinç yaşadı. HDP üyeleri yine resmi olmayan sonuçlara göre Gaziantep’ten 2 milletvekilini TBMM’ye gönderecek olmanın mutluluğuyla zafer işareti yaparak slogan attı. HDP’lilerin sevinç gösterisine yoldan geçen bazı sürücüler de korna çalarak destek verdi.

Nevşehir’de AKP 2, MHP 1 milletvekili çıkardı

Nevşehir’de AKP 2, MHP ise 1 milletvekili çıkardı. 2011 seçimlerinde AKP 3 milletvekilliğini almıştı. MHP ise 16 yıl sonra Nevşehir’de milletvekili çıkartma başarısı gösterdi.

Resmi olmayan sonuçlara göre MHP’nin yaklaşık 16 yıl sonra milletvekili çıkarması kentte büyük sevinç yarattı. Nevşehir’de MHP en son 18 Nisan 1999 genel seçimlerinde İsmail Çevik ve Mükremin Taşkın’la 3 milletvekilinden 2’sini kazanmıştı. Bugün yapılan seçimde Nevşehir’de 691 sandıkta 203 bin 116 seçmen oy kullandı. Resmi olmayan sonuçlara Nevşehir’de son 3 dönemden bu yana milletvekillerinin tamamını yüzde 60.4 ile kazanan AKP, bu kez yüzde 52.6 ile üçüncü sıra milletvekilini kaybetti.

Nevşehir’de kesin olmayan sonuçlara göre AKP’li eczacı Mustafa Açıkgöz ile avukat Murat Göktürk, MHP’den ise, sürücü kursu sahibi işadamı Mehmet Varol milletvekili kazandı. Kesin olmayan sonuçların ortaya çıkması ile birlikte partililerde MHP il binası önünde toplandı. Kalabalık grup uzun süre sloganlar attı, havai fişekler patlatıldı. Araçlarına binen MHP’liler bayraklar sallayıp, ‘Bozkurt’ işareti yapıp konvoy oluşturdu.

Kırşehir’de AKP ve MHP birer vekil çıkardı

Kırşehir’de milletvekili genel seçimi sonrası, kenti yeni dönemde AKP’den avukat ve eski il başkanı Salih Çetinkaya ile MHP’den Kayseri Erciyes Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Yıldırım Türk, temsil edecek.

Bu sonuçla 2011 seçimlerinde 2 milletvekili çıkaran AKP, bu seçimde bir milletvekilliğini MHP’ye kaptırdı

Genel seçimlerde AKP Türkiye’de olduğu gibi Kırşehir’de de birinci parti çıktı. 2011 seçimlerinde iki milletvekili çıkaran AKP bu seçimde bir milletvekilliğini MHP’ye kaptırdı. Kırşehir’de AKP’den Salih Çetinkaya, MHP’den Prof. Dr. Yıldırım Türk milletvekili seçildi.

Trabzon’da AKP: 4, CHP ve MHP 1’er vekil çıkardı

AKP 4, CHP ve MHP’de 1’er milletvekili çıkardı.

AKP’de milletvekili seçilenler aynı zamanda Genel Başkan Yardımcısı olan Süleyman Soylu, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu. Muhammet Balta Maden Mühendisi. Ayşe Sula Köseoğlu avukat. Yeniden seçilen Adnan Günnar diş hekimi.

Yeniden seçilen MHP’li Koray Aydın Makine Mühendisi. CHP milletvekili seçilen Haluk Pekşen ise avukat.

Karaman’da AKP 2 milletvekilliği aldı

167 bin 881 seçmeni ve 2 milletvekili bulunan Karaman’da 147 bin 507 seçmen oy kullandı. Katılımın yüzde 87.85 oranında olduğu Karaman’da, AKP yüzde 55.5, MHP yüzde 23.0, CHP yüzde 15.60 ve HDP 1.20 oy aldı. Bu sonuçlara göre milletvekilliğini AKP adayları Recep Konuk ve Recep Şeker kazandı.

AKP adayı Recep Konuk 1956 yılında Konya’da doğdu. 9 Eylül Üniversitesi İşletme Mezunu. Pankobirlik Yönetim Kurulu Başkanı- Konya Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı- evli ve 3 çocuk babası.

AKP milletvekili seçilen Recep Şeker, 1972 yılında Karaman’da doğdu. Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu. Aile hekimi- evli ve 3 çocuk babası.

Isparta’da AKP 2, CHP ve MHP 1 milletvekilliği aldı

Seçim sonuçlarına göre Isparta’da AKP adayları Süreyya Sadi Bilgiç ve Recep Özel, MHP adayı Nuri Okutan ile CHP adayı İrfan Bakır milletvekili seçildi. Bilgiç ve Özel, mecliste 3’üncü dönem görev yapacak.

AKP’li Süreyya Sadi Bilgiç, iktisatçı ve 54 yaşında. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden mezun oldu. 23 yıl yurt içinde ve dışında özel sektörün değişik iş kollarında yönetici olarak çalıştı. 23 ve 24’ncü dönemde Isparta Milletvekili seçildi.

AKP’li Avukat Recep Özel, 46 yaşında. Atabey İlçesi doğumlu. Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Serbest avukat olarak çalıştı. Hukuki Araştırmalar Derneği Isparta Temsilcisi, Isparta Barosu Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. 22 ve 24’ncü dönem Isparta Milletvekili seçildi. İngilizce biliyor. Evli ve 2 çocuk babası.

MHP’den seçilen Vali Nuri Okutan, 55 yaşında ve Eğirdir doğumlu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun olduktan sonra çeşitli ilçelerde kaymakamlıklar ve sırasıyla Siirt, Sakarya ve Şanlıurfa valilikleri yaptı. 17 Ağustos 2011’de merkez valiliğine atandı. Sakarya’da eğitime yaptığı katkılar nedeniyle 2006 yılında Vehbi Koç Ödülü’ne layık görüldü. İngilizce biliyor. Evli ve 3 çocuk babası.

CHP’den seçilen 61 yaşındaki İrfan Bakır, Yalvaç İlçesi doğumlu. Ankara Devlet Mimarlık Mühendislik Akademisi, Elektrik Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra DSİ’de göreve başladı. DSİ 18. Bölge Müdürlüğü’nde Müdür Yardımcısı iken istifa ederek aday oldu. Ön seçimde birinci çıktı. İngilizce biliyor. Evli ve 2 çocuk babası.

Burdur’da vekiller paylaşıldı

3 milletvekilliğini AKP, CHP ve MHP paylaştı.

AKP adayı 60 yaşındaki Reşat Petek, CHP adayı 47 yaşındaki Mehmet Göker ve MHP adayı 43 yaşındaki Alparslan Ahmet Dursun Burdur Milletvekili seçildi.

Avukat Reşat Petek, Burdur’da doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Çeşitli il ve ilçelerde Cumhuriyet savcılığı ve Cumhuriyet başsavcılığı görevlerinde bulundu. 1999 yılında emekliye ayrıldı. Anayasa hukuku, ceza hukuku, insan hakları konularında çalışmalar yaptı. Günlük gazetelerde makale yazıyor. Evli ve üç çocuk babası.

Doktor Mehmet Göker, Burdur’da doğdu. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olduktan sonra ortopedi ve travmatoloji ihtisasını Cumhuriyet Üniversitesi’nde yaptı. 1998 yılından bu yana Burdur Devlet Hastanesi’nde ortopedi uzmanı olarak görev yapıyor. Evli ve bir çocuk babası.

Avukat Alparslan Ahmet Dursun ise Bucak İlçesi’nde doğdu. 1996 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Bucak’ta avukatlık yapıyor. Partisinin ilçe başkanlığı görevinde bulundu. 2011’de milletvekili adayı oldu. Evli ve üç çocuk babası.

Bolu’da 2 milletvekilliğini AKP, 1 milletvekilliğini CHP kazandı

Geçtiğimiz milletvekili seçiminde olduğu gibi 3 milletvekilliğinden 2’sini AKP, 1’ini ise CHP kazandı.

Bolu’da seçim sonuçlarına göre AKP Milletvekili adayları Ali Ercoşkun ve Fehmi Küpçü ile CHP milletvekili adayı Tanju Özcan milletvekili seçildi. AKP ve CHP’nin adayları sonuçlara göre ikinci defa milletvekili oldular. 44 yaşındaki Ali Ercoşkun, AKP’den ikinci defa milletvekili seçildi. Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı Bölümü mezunu olan işadamı Ali Ercoşkun, evli, 2 çocuk babası olup, İngilizce bilmektedir. 41 yaşındaki avukat Fehmi Küpçü ikinci defa milletvekili seçildi. İngilizce ve Arapça bilen Fehmi Küpçü evli ve 2 çocuk babası.

CHP’nin milletvekili adayı olan 42 yaşındaki Tanju Özcan, ikinci defa milletvekili seçildi. Avukat olan Tanju Özcan, evli, 1 çocuk babası olup, İngilizce ve Almanca bilmektedir.

Düzce’de 3 milletvekilini de AKP çıkardı

AKP 3 milletvekilliğini de kazandı. Faruk Özlü ve Ayşe Keşir ilk defa, Fevai Arslan ise ikinci defa milletvekili oldu.

Düzce’de 25’inci dönem milletvekilliği seçimleri sonuçlarına göre AKP 3 milletvekilliğini de kazandı. AKP’de Faruk Özlü ve Ayşe Keşir ilk defa, Fevai Arslan ise ikinci defa milletvekili seçildi. Milletvekili seçilen 53 yaşındaki Faruk Özlü, Yıldız Teknik Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olarak çalışma hayatına başlarken, Savunma Sanayi Müsteşar Yardımcılığı görevinde bulundu. Evli, 2 çocuk babası Faruk Özlü, İngilizce biliyor. İkinci kez milletvekili seçilen işadamı 49 yaşındaki Fevai Arslan, lise mezunu olup, evli ve 3 çocuk babası. 48 yaşındaki Ayşe Keşir, İstanbul Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu mezunu olup, dergilerde ve televizyonlarda görev yaptı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nda bakan danışmanı olarak görev yapan Ayşe Keşir evli ve 3 çocuk annesi olup, İngilizce ve Arapça biliyor.

Diyarbakır’da HDP’liler kutlamalara başladı

Genel seçimlerde gelen resmi olmayan sonuçlara göre HDP’nin yüzde 10’luk seçim barajının üzerinde görülmesi Diyarbakır’da büyük sevinç yarattı. Diyarbakırlılar, araçları ile birlikte kentin ana caddelerinde tur atarak kutlama yaparken, bazı mahallelerden ise silah seslerinin yükseldiği duyuldı.

Diyarbakır’da HDP’nin yüzde 10’luk seçim barajını ilk gelen ve resmi olmayan sonuçlara göre aştığının bildirilmesi üzerine partililer, sokaklara çıktı. Kentin merkezi olan Yenişehir İlçesi Ofis Semti’nde toplanan partililer kutlamalar yaptı. Kentin genelinde de sokaklara çıkanlar araçları ile ana caddeler üzerinde turlar atmaya başladı. “Bizler HDP, bizler meclisi’ ile Abdullah Öcalan lehine sloganlar attı. Havai fişeklerin de atıldığı kutlamalara katılanların bazıları ise ellerinde Irak Kürdistan Bölgesi’nde kullanılan Kürdistan bayrakları taşıdı.

Diyarbakır’da kutlamalar devam ederken, kent merkezinde toplananların sayısı her geçen zaman arttarken, uzun araç konvoyları oluştu.

Ordu’da AKP 3, CHP 2 vekil çıkardı

Ordu’da yapılan milletvekili seçimlerinde sandık başına giden 530 bin 789 seçmenin verdiği oy sonucuna göre 5 milletvekinden AKP 3, CHP 2 milletvekili çıkardı. 2011 seçimlerinde AKP 4 ve CHP 1 vekil çıkarmıştı.

Bu sonuçlara göre;

AKP’den Numan Kurtulmuş, Oktay Çanak ve İhsan Şener, CHP’den Seyit Torun ve Mustafa Adıgüzel Ordu milletvekili olarak meclise girdi.

Aksaray’da AKP 2, MHP 1 milletvekili kazandı

Aksaray’da kesin olmayan seçim sonuçlarına göre AKP 2, MHP 1 milletvekili çıkardı.

AKP 2011 seçimlerinde 3 milletvekili çıkarmıştı. AKP’den milletvekili seçilen İlknur İnceöz 1973 Aksaray’da doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Avukat- 23’üncü dönem milletvekili, evli ve 1 çocuk annesi. Nevzat Balta: 1962 yılında Aksaray’da doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği bölümünü bitindi. 2004-2014 yılları arasında Aksaray Belediye Başkanlığı yaptı. Evli ve 3 çocuk babası

MHP milletvekili Turan Yaldır 1984’de Aksaray’da doğdu. Aksaray Üniversitesi Halkla İlişkiler mezunu. Müteahhit- evli ve 2 çocuk babası.

Afyonkarahisar’da AKP 3, MHP ve CHP 1 milletvekilliği aldı

5 milletvekilliğinin dağılımı 2011 seçimlerinde olduğu gibi AKP 3, MHP 1 ve CHP 1 olarak gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatı Ali Özkaya da Afyonkarahisar Milletvekili olarak meclise girdi.

Seçim sonuçlarına göre Afyonkarahisar’da AKP adayları Halil Ürün, Ali Özkaya ve Remziye Sıvacı ile MHP adayı Mehmet Parsak ve CHP adayı Burcu Kayıkçı milletvekili seçildi. Geçen dönem de mecliste görev yapan Ürün, ikinci kez seçilmiş oldu.

AKP’li Halil Ürün, 47 yaşında ve İscehisar İlçesi doğumlu. Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Afyonkarahisar Barosu’na kayıtlı avukat. Partide ilçe ve il yönetimlerinde yer aldı. 1994 ve 1999 seçimlerinde belediye başkanı adayı, 2002 yılında milletvekili adayı adayı, 2009 yılında belediye başkan aday adayı oldu. İngilizce ve Arapça biliyor. Evli ve bir çocuk babası.

Avukat Ali Özkaya, 45 yaşında ve Dinar İlçesi doğumlu. 1992 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. 1993 yılında Ankara’da stajını tamamlayıp avukatlığa başladı. İki kez milletvekili adayı oldu, seçilemedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatlığını yapıyor. Evli ve üç çocuk babası. Fransızca ve Arapça biliyor.

AKP Milletvekili seçilen 47 yaşındaki Remziye Sıvacı, Afyonkarahisar’da doğdu. 1991 yılında Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde 1999’da yardımcı doçent, 2006 yılında doçent oldu. 2012 yılında anesteziyoloji ve reanimasyon dalında profesör ünvanını aldı. Evli ve bir çocuk annesi.

MHP’den seçilen 36 yaşındaki Mehmet Parsak, Afyonkarahisar doğumlu. Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Ankara Barosu’na kayıtlı olarak avukatlık yaptı. Devlet Bahçeli’nin öncülüğünde kurulan Türk Akademisi Siyasi Sosyal ve Stratejik Araştırmalar Vakfı (TASAV) Kurucu Başkan Vekilliği görevini sürdürüyor. Partinin MYK’da görev yaptı. İngilizce biliyor. Evli ve iki çocuk babası.

CHP’den seçilen 35 yaşındaki Burcu Kayıkçı, Afyonkarahisar doğumlu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Afyonkarahisar Barosu’na kayıtlı serbest avukat. Afyonkarahisar Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu’nda görev aldı. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Afyonkarahisar İl Yönetim Kurulu üyesi. Bir çocuk annesi.

Kocaeli’de AKP 6, CHP 3, MHP 1 ve HDP 1 milletvekili çıkarıyor

Resmi olmayan sonuçlara göre 11 milletvekilinden 6’sını AKP, 3’ü CHP, 2’sini de MHP’nin kazandığı açıklanmıştı. Ancak yurt dışı oylarının dağılımının ardından MHP’nin milletvekili sayısı 1’e düştü, HDP de 2 milletvekili çıkardı..

Sandık sonuçlarına göre aynı zamanda Bilim sanayi ve Teknoloji Bakanı olan Fikri Işık, Radiye Sezer Katırcoğlu, Zeki Aygün, İlyas şeker, Mehmet Akif Yılmaz ve Cemalettin Kaflı AKP’den milletvekili seçildi.

CHP’den Avukat Fatma Kaplan Hürriyet, Haydar Akar ve Tahsin Tarhan meclise girmeyi garantiledi.

MHP’de eski milli futbolcu Saffet Sancaklı seçilirken bu yıl ikinci sıradan gösterilen Lütfü Türkkan yeniden milletvekili olamadı.

HDP’nin Kocaeli’deki ilk milletvekili ise Ali Haydar Konca oldu.

Kırıkkale’den AKP 2, MHP 1 milletvekili çıkardı

Kırıkkale’den Meclis’e gidecek 3 milletvekilinden 2’sini AKP, birini de MHP adayı kazandı.

AKP’den Meclis’e birinci sıra adayı Oğuz Kağan Köksal (67), ikinci sıra adayı Ramazan Can (45), MHP’den ise birinci sıra adayı Seyit Ahmet Göçer (36) giden isim oldu.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni bitiren Oğuz Kağan Köksal, Malatya, Denizli, Adana, Bursa ve İzmir Valiliği görevinde bulundu. 24. dönemde TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanlığı da yapan Köksal, evli ve 2 çocuk babası.

Hukuk Fakültesi mezunu olan Ramazan Can ise Kırıkkale’de bir süre serbest avukatlık yaptıktan sonra 22 ve 24’üncü dönem Kırıkkale Milletvekilliği ve Adalet Komisyonu üyeliği yaptı, evli 4 çocuk babası.

MHP’den birinci sıra adayı olarak Meclis’e giren Seyit Ahmet Göçer ise 2004-2008 yıları arasında Kırıkkale ülkü Ocakları İl Başkanlığı, 2008 yılından itibaren ise 7 yıl süreyle MHP Kırıkkale İl Başkanlığı yaptı. Evli 2 çocuk babası olan Göçer, partisinin son kurultayında MYK üyeliği de yaptı.

Sinop’ta AKP ve CHP vekilleri paylaştı

Sandık başına giden 154 bin 185 seçmenin verdiği oy sonucuna göre 2 milletvekilliğini AKP ve CHP adayları kazandı. Bu sonuçlara göre; AKP’den Cengiz Tokmak, CHP’den ise Barış Karadeniz, Sinop milletvekili olarak meclise gidecek.

Giresun’da AKP 2, CHP ve MHP 1 milletvekili kazandı

AKP 2, CHP ve MHP birer milletvekilliği kazandı.

Sandık sonuçlarına göre AKP’den 56 yaşındaki göz doktoru Turhan Alçelik ile 46 yaşındaki Veteriner Adem Tatlı milletvekili seçildi.

CHP’den eczacı 62 yaşındaki Bülent Yener Bektaşoğlu ile MHP’den 45 yaşındaki doktor Orhan Erzurum’da Giresun milletvekili oldu.

Uşak’ta üç parti vekilleri paylaştı

Uşak’ta, AKP, CHP ve MHP birer vekillik çıkardı. Merkez Bankası eski başkanı Durmuş Yılmaz, önceki seçimde sıfır çeken MHP’nin milletvekili oldu.

2011 genel seçimlerinde iki AKP ve bir CHP milletvekilini meclise gönderen Uşak’ta; 25’inci dönem seçimlerinde AKP bir milletvekilini MHP’ye kaptırdı. Son olarak 1999’da kentten vekil çırakma başarısı gösteren MHP, geçen seçimde yüzde 16.4 olan oy sayısını Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz ile birlikte yüzde 29’a yükseltti. AKP’den mevcut vekil avukat Mehmet Altay ile CHP’den işadamı Özkan Yalım da kentten 25’inci dönem milletvekili oldu.

Son üç dönemdir Uşak’ta iki milletvekili elde eden AKP’nin vekil sayısındaki düşüş, ithal adaya bağlandı. Ankara’da yaşayan, Atatürk’ün ölüm yıldönümü 10 Kasım’da bir gazeteye verdiği ‘Olmasaydı da olurduk’ ilanıyla bazı kesimlerin tepkisi çeken bir derginin imtiyaz sahibi iç mimar Eyüp Gökhan Özekin, seçimden umduğunu bulamamış oldu.

Tokat’ta AKP 3, MHP 1, CHP 1 milletvekili çıkardı

5 milletvekilliğinden 3’nü AKP, MHP ve CHP ise 1 milletvekiliği aldı.

Tokat’ta seçim sonuçları netlik kazandı. Sandıkların açılması ve oyların sayılmasıyla birlikte meclise gidecek 5 milletvekilinin dağılımı da resmi olmayan sonuçlara göre belli oldu. Bu çerçevede AKP 2011 seçimlerinde olduğu gibi yine 3 milletvekili çıkarırken, aynı şekilde MHP ve CHP de 1’er milletvekili meclise göndermeyi başardı.

AKP adayı Coşkun Çakır (49), İktisatçı, Tarihçi, Öğretim Üyesi- 1 Nisan 1966’da Tokat’ta doğdu. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni bitirdi. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde 1989’da Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya başladı. 1999’da Doktor, 2002’de Doçent, 2008’de Profesör oldu. 2009’da birinci ve 2013’de ikinci defa Bakanlar Kurulu tarafından TRT yönetim kurulu üyesi olarak seçildi. 2013-2015 arasında TRT Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı yaptı. İyi düzeyde İngilizce bilen Çakır, evli ve 3 çocuk babasıdır.

AKP adayı Celil Göçer (45), doktor – Tokat’ta 1970 yılında doğdu. 1996 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Kulak-Burun-Boğaz ihtisasını 2000 yılında tamamladı. İngilizce ve Almanca biliyor. Evli ve 3 çocuk babasıdır. Halen Başbakanlık Sağlık Koordinatörlüğü de görevini yürütüyor.

AKP adayı Fatma Gaye Güler (27), Öğrenci- 1988 doğumlu. İlköğretim ve lise eğitimlerini İstanbul’da, lisans eğitimini Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde tamamladı. İstanbul Üniversitesi Tarih Bölümünde eğitim görüyor.

MHP adayı Abdurrahman Başkan (51) Ziraat Mühendisi- 1964 yılında Tokat’ta doğdu. Atatürk Üniversitesi, Ziraat Mühendisliği Fakültesi’nden 1988 yılında mezun oldu. 2003 yılında İstanbul’ da yaşayan Tokatlı Sanayici, Yönetici ve İş adamları derneğinin (TOSİAD) kurucu üyeliği ve Genel Sekreterlik görevini üstlendi. 2006 yılında TOSİAD Başkanı olarak seçildi ve halen bu görevi sürdürüyor. İngilizce ve Almanca bilmektedir.

CHP adayı Orhan Düzgün (48), Doktor- 1967 yılında Tokat Niksar’da doğdu. 1990 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesini bitirdi. 12 Haziran 2011 Genel Seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden 24’üncü Dönem, Tokat Milletvekili seçildi. İngilizce biliyor. Evli ve iki çocuk babası.

Sakarya’da AKP 5, CHP ve MHP 1’er milletvekili çıkarttı

7 milletvekilliğinden 5’ini AKP, 1’er milletvekilini ise CHP ve MHP alacak.

Resmi olmayan sonuçlara göre, Sakarya’da AKP’den Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Cumhurbaşkanlığı eski genel sekreteri Prof. Dr. Mustafa İsen, Ali İhsan Yavuz, Recep Uncuoğlu ve Ali İnci meclise girmeyi garantiledi.

MHP’de Zihni Açba, CHP’den Engin Özkoç milletvekili seçildi.

Adıyaman’da AKP 4, HDP 1 milletvekili çıkardı

5 milletvekilliğinden 4’ünü AKP, 1’ini ise HDP kazandı.

Adıyaman’da kesin olmayan sonuçlara göre AKP’nin Grup Başkanvekili de olan Ahmet Aydın ile Adnan Boynukara, İbrahim Halil Fırat ve geçen seçimlerde CHP’den meclise giren daha sonra AKP’ye geçen Salih Fırat TBMM’ye gitmeye hak kazandı. Adıyaman’da beşinci milletvekili olarak meclise gitmeyi elde eden isim ise HDP adayı Behçet Yıldırım oldu.

Yozgat’ta AKP 3, MHP 1 vekil çıkardı

Yozgat’tan Meclis’e gidecek 4 milletvekilinden 3’ü AKP’den, 1’i MHP’den oldu.

Meclis’e AKP’den birinci sıra adayı Abdülkadir Akgül (56), ikinci sıra adayı Ertuğrul Soysal (52), üçüncü sıra adayı Yusuf Başer (50) ile MHP birinci sıra adayı Sadir Durmaz (52) girdi.

Yüksek öğrenimini Gazi Üniversitesi Ticaret Turizm Yüksek Okulu’nda tamamlayan Abdülkadir Akgül, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) Genel Müdürü olarak iş hayatına başladı. Akgül, 2007 genel seçimlerinde AKP’den Yozgat Milletvekili seçildi. Orta düzeyde Fransızca ve İngilizce bilen Akgül, evli ve 3 çocuk babasıı.

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesini bitiren Ertuğrul Sosysal, Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde göz hastalıkları cerrahisi uzmanı oldu. Soysal, Yozgat’ın Çekerek ilçesinde Hastane Başhekimliği ve Sağlık Grup Başkanlığı, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Şanlıurfa’da özel bir hastanede göz hastalıkları uzmanı olarak çalıştı. 24’üncü Dönem Milletvekili olan Soysal, orta düzeyde İngilizce biliyor. Evli ve 3 çocuk babası.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitiren Yusuf Başer, serbest avukat olarak 21 yıl Yozgat’ta çalıştıktan sonra Yozgat Barosu Başkanı olarak üç dönem görev yaptı. Türkiye Barolar Birliği Üst Kurul Üyeliği de yapan Başer, 2009-2011 yılları arasında AKP Yozgat İl Başkanlığı ve Yozgat Baro Başkanlığı görevini birlikte yürüttü. Başer, 24’üncü Dönem AKP Yozgat Milletvekili seçildi. İngilizce ve Arapça bilen Başer, evli ve iki çocuk babası.

MHP’den Meclis’e giren birinci sıra adayı Sadir Durmaz ise Karadeniz Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünü bitirdi. 24’üncü dönem Yozgat Milletvekili olan Durmaz, aynı zamanda partisinin genel başkan yardımcılığı görevini yürütmektedir. Orta düzeyde İngilizce bilen Durmaz, evli ve 2 çocuk babası.

Rize’de AKP 3 vekilliği de aldı

AKP’nin 3 milletvekiliğini kazanması, partililer tarafından horon ve havai fişek gösterileri ile kutlandı.

Hasan Karal, Hikmet Ayar ve Osman Aşkın Bak’ın milletvekili seçilmesi sonrasında Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan yaklaşık 500 kişilik grup, araçlardan yapılan yöresel müzik eşliğinde horon oynadı, sloganlar attı. Havai fişek gösterileri ile maytap atılarak süren kutlamalarda oluşturulan araç konvoylarında Erdoğan’ın posterleri açıldı.

Amasya’da değişim olmadı; AKP 2, CHP 1 vekil kazandı

Sandık başına giden 238 bin 506 seçmenin verdiği oy sonucuna göre 3 milletvelliğinden 2’sini AKP 2, birini de CHP kazandı. 2011 seçimlerinde AKP 2 ve CHP 1 vekil çıkarmıştı.

Bu sonuçlara göre; AKP’den Naci Bostancı, Said Yüce, CHP’den Mustafa Tuncer Amasya milletvekili olarak meclise girdi.

Kayseri’de AKP 5, MHP 3, CHP’de 1 milletvekili çıkarttı

AKP’nin kalesi konumundaki Kayseri’de 9 milletvekilliğinden 5’ini AKP, 3’ünü MHP, 1 milletvekilliğini ise CHP kazandı. Böylece, MHP, 2011 yılındaki 1 olan millekvekili sayısını 3’e çıkartırken, AKP 7’den 5’e geriledi.

2011 seçimlerinde yüzde 64.97 oy alarak 7 milletvekili çıkaran AKP, bu seçimde oy oranını yüzde 52.50’ye düşürdü. MHP ise yüzde 17 olan oy oranını yüzde 27.85’e çıkarttı. AKP’de 3 dönem milletvekilliğine takılan TBMM Başkan Vekili Sadık Yakut, Enerji Bakanı Taner Yıldız, Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş’ın yer almadığı listede bu sonuçlara göre Büyükşehir eski belediye başkanı Mehmet Özhaseki, Mavi Marmara gemisinde öldürülen Furkan Doğan’ın babası ERÜ ögretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Doğan, eski milletvekili Yaşar Karayel, Diriliş dizisinin yapımcısı, KBB mütehassısı Op.Dr. Kemal Tekden ve fizik tedavi uzmanı dr. Havva Çalış Talay AKP’den milletvekili seçildi. MHP’den ise Grup Başkan Vekili Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Hasan Ali Kilci, müteahhit işadamı Süleyman Korkmaz milletvekili oldu. CHP’den ise Kadın Doğum Hastalıkları Uzmanı Op. Dr Çetin Arık, Kayseri milletvekilliğini kazandı.

Gaziantep AKP 6, CHP, MHP ve HDP 2 milletvekili çıkardı

12 milletvekilliğinden 6’sını AKP, 2’sini CHP, 2’sini MHP, 2’sini ise HDP kazandı.

Sandık sonuçlarına göre Gaziantep’ten AKP adayları Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AKP Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, Şamil Tayyar, Mehmet Erdoğan, Abdullah Nejat Koçer, Canan Candemir Çelik meclise gidecek.

CHP’den eski milletvekili Mehmet Şeker ile Mehmet Gökdağ, MHP’de ise Ümit Özdağ ile Ertuğrul Tolga Orhan seçimi kazanan isimler oldu.

HDP’den ise kesin olmayan sonuçlara göre TBMM’ye gidecek isimler ise CHP’li eski Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan ile akademisyen Mahmut Toğrul.

Samsun’da AKP 5, CHP ve MHP 2 milletvekili çıkardı

Sandık başına giden 917 bin 372 seçmenin verdiği oy sonucuna göre 9 milletvekilliğinden AKP 5, CHP 2, MHP 2 milletvekili çıkardı.

Bu sonuçlara göre; AKP’den Akif Çağatay Kılıç, Ahmet Demircan, Fuat Köktaş, Çigdem Karaaslan ve Hasan Basri Kurt, CHP’den Kemal Zeybek ve Hayati Tekin, MHP’den de Erhan Usta ve Hüseyin Edis Samsun milletvekili olarak meclise girmeye hak kazandı.

Kırklareli’nde CHP 2, AKP 1 vekil çıkardı

CHP 2, AKP ise 1 milletvekili çıkardı.

Seçim sonuçlarına göre, CHP’den mimar Turabi Kayan (60) ile esnaf Vecdi Gündoğdu (46) ilk kez milletvekili seçilerek meclise girdi. Üçüncü milletvekili ise AKP ust düzey yönetici Hamdi Irmak (54) milletvekılı seçildi.

Antalya’da AKP 5, CHP 5, MHP 3 ve HDP 1 milletvekili çıkardı

14 milletvekilliğinin dağılımı AKP 5, CHP 5, MHP 3 ve HDP 1 olarak gerçekleşti. Geçen seçimde AKP 6, CHP 5 ve MHP de 3 milletvekili çıkarmıştı.

Seçim sonuçlarına göre AKP adayları Lütfi Elvan, Mustafa Köse, Hüseyin Samani, Gökcen Özdoğan Enç ve Sena Nur Çelik; CHP adayları Niyazi Nefi Kara, Deniz Baykal, Çetin Osman Budak, Mustafa Akaydın ve Devrim Kök; MHP adayları Mehmet Günal, Ahmet Selim Yurdakul ve Tarkan Akıllı ile HDP adayı Saruhan Oluç Antalya Milletvekili seçildi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Lütfi Elvan, Antalya’dan meclise giderken, AKP’de Hüseyin Samani ve Gökcen Özdoğan Enç Ankara’da ikinci dönem görev yapacak. CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal ile MHP Milletvekili Mehmet Günal bu dönem de Antalya Milletvekili olarak TBMM’de görev alacak. İlk kez Antalya’dan milletvekili çıkaran HDP’yi Ankara’da Eş Genel Başkan Yardımcısı Saruhan Oluç temsil edecek.

Maden mühendisi 53 yaşındaki Lütfi Elvan, Ermenek doğumlu. İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi’ni bitirdi. Leeds Üniversitesi’nde maden araştırması alanında, Delaware Üniversitesi’nde ekonomi dalında yüksek lisans yaptı. 23 ve 24’üncü Dönem Karaman Milletvekili. 25 Aralık 2013’te Binali Yıldırım’ın yerine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na atandı. Evli ve 2 çocuk babası.

Avukat Mustafa Köse 38 yaşında. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olduktan sonra 2001 yılında avukatlığa başladı. 2011’de Hüseyin Samani milletvekili adaylığı için istifa edince, İl Başkanı olarak atandı. 10 Haziran 2012’deki kongrede İl Başkanı seçildi. 2.5 yıl bu görevini yaptıktan sonra milletvekili adayı olabilmek için istifa etti. Evli, 3 çocuk babası.

İkinci dönem meclise giren 51 yaşındaki Hüseyin Samani, Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Biyoloji Bölümü ön lisans, Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü lisans mezunu. Tarımsal girdi ticareti, seracılık ve tarımsal danışmanlık yaptı. AKP Antalya İl Başkanlığı yapan Samani, 24’üncü dönem Antalya Milletvekili seçildi. Evli ve 3 çocuk babası.

Yine ikinci dönem meclise giren 39 yaşındaki Gökcen Özdoğan Enç, Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü mezunu. 24’üncü dönem AKP Antalya Milletvekili seçildi. TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyon Üyesi, TBMM Türkiye- Kosta Rika Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı ve Türk Parlamenterler Birliği Üyesi. Evli ve 1 kız çocuk annesi.

Avukat Sena Nur Çelik, Alanya İlçesi doğumlu ve 28 yaşında. Üsküdar Amerikan Lisesi’nden mezun. Lisans eğitimini İngiltere’de Warwick Üniversitesi’nde tamamladı, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden denklik aldı. İstanbul’daki bir hukuk firmasında avukatlık yaptı. Milletvekili aday adaylığına İstanbul 1. Bölge’den başvurdu, Antalya’dan gösterildi. İngilizce biliyor. Bekar.

‘Halkın doktoru’ olarak tanınan Niyazi Nefi Kara, 46 yaşında. Manavgat İlçesi’nde doğdu. Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Çeşitli illerde doktor olarak görev yaptı. Son olarak Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi’nde Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı olarak çalıştı. Milletvekilliği için görevinden ayrılan Kara, CHP’nin Antalya’da gerçekleştirdiği önseçimden birinci çıktı. 2007 ve 2011 yıllarında da CHP’den milletvekili aday adayı olan Kara, evli ve 2 çocuk babası.

CHP eski Genel Başkanı 77 yaşındaki Deniz Baykal, Antalya doğumlu. Partinin 2’inci kurucu genel başkanı olarak CHP’nin 18 yıl Genel Başkanlığı görevinde bulundu. 37. Hükümette Maliye Bakanlığı, 42. Hükümette Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, 52. Hükümette Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcılığı görevlerini üstlendi. Evli ve 2 çocuk babası.

İşadamı Çetin Osman Budak 55 yaşında. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) eski Başkanı Budak, CHP’nin 14 kişilik Antalya listesinde kontenjan aday olarak yer aldı. ATSO başkanlığıyla birlikte Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde (TOBB) başkan yardımcılığı görevinde de bulunan Budak, Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Yönetimi Bölümü’nden mezun. Evli ve 2 çocuk babası.

63 yaşındaki Mustafa Akaydın, Çorum doğumlu. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu. Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü ve Üniversiteler Arası Kurul Başkanlığı görevlerinde bulundu. CHP’den 2009 yılında Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Akaydın, 2014 yerel seçimlerini kaybetti. Evli ve iki çocuk babası.

Turizmci Devrim Kök, 38 yaşında. CHP Antalya eski İl Başkanı Kök, ilk ve ortaokulu, Manavgat ve Antalya’da, yükseköğrenimini ise Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nde tamamladı. Kök, CHP’de Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı, İl Gençlik Kolları Başkanlığı, Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde de bulundu. 1 çocuk babası.

MHP’den 3’üncü dönem meclise giren Mehmet Günal 51 yaşında. Manavgat’ta doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni bitirdi. Yüksek lisansını ABD’de; doktorasını Ankara’da tamamladı. Merkez Bankası’nda uzman olarak çalıştı. Atılım, Bilkent Üniversitesi ve Siyasal Bilgiler Fakültesinde öğretim görevlisi olarak ders verdi. DPT Müsteşar Yardımcılığı görevini yürüttü. 2002’de doçent oldu. Ekonomi alanında 5 kitabı yayınlandı. İngilizce ve Almanca biliyor. Evli ve 2 çocuk babası.

Tıp doktoru 49 yaşındaki Ahmet Selim Yurdakul, Ankara doğumllu. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirdikten sonra yüksek lisansını ve doktorasını yaptı. Çeşitli hastanelerde doktor olarak çalıştı. Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı’nda doçent oldu. İngilizce biliyor.

İnşaat mühendisi 46 yaşındaki Tarkan Akıllı, Manavgat’ta doğdu. Gazi Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’nden İnşaat Mühendisi olarak mezun oldu. Keçiören Belediyesi İmar Müdürlüğü’nde görev yaptı. Manavgat’ın Ilıca Belediyesi’nde İmar ve Fen işleri Müdürlüğü yaptı. 2004 ve 2009 yerel seçimlerinde Ilıca belediye başkan adayı oldu. İngilizce biliyor. Evli ve 2 çocuk babası.

Gazeteci- yazar 56 yaşındaki Saruhan Oluç, 56 yaşında. İstanbul doğumlu. Üniversite eğitimini Almanya’da tamamladı. Günlük gazetelerde ve basın yayın kuruluşlarında editörlük, yazarlık, yöneticilik ve yorumculuk yaptı. Kurucularından olduğu Özgürlük ve Dayanışma Partisi’nde uzun yıllar Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. HDP’nin kuruluşunda yer aldı, Eş Genel Başkan Yardımcısı oldu.

Konya’da AKP 11, MHP 2, CHP 1 Milletvekili kazandı

Birinci parti olan AKP 11, ikinci parti olan MHP 2, üçüncü parti olan CHP’de 1 milletvekili çıkarttı. Konya’da 2011 genel seçimlerindeki tablo değişmedi.

1 milyon 430 bin 306 seçmeni ve 14 milletvekili olan Konya’da katılım yüzde 87.01 oranında oldu. Konya’da seçim sonuçlarına göre AKP yüzde 65.49, MHP yüzde 16.32, CHP yüzde 9.76, HDP’de yüzde 4.18 oy aldı. Konya’daki tablo 2011 yılında da aynıydı. AKP’liler de kentte birinci parti olmanın zaferini kutladı.

AKP: Ahmet Davutoğlu (Başbakan), Mustafa Baloğlu, Hüsniye Erdoğan, Ziya Altunyaldız, Muhammet Uğur Kaleli, Leyla Şahin Usta, Mehmet Babaoğlu, Abudllah Ağralı, Halil Etyemez, Rüveyda Gülsüm Kozak Işık, Hacı Ahmet Özdemir.

MHP: Mustafa Kalaycı ve Mustafa Sait Gönen.

CHP: Mustafa Hüsnü Bozkurt

Tekirdağ’da CHP 3, AKP 2, MHP 1 vekil kazandı

CHP mevcut 3 milletvekilini korurken, AKP 2, MHP ise 1 milletvekili çıkardı.

Kesin olmayan resmi sonuçlara göre, mevcut milletvekilleri CHP Genel Başkan Yardımcısı 61 yaşındaki Faik Öztrak, ikinci sıra adayı 42 yaşındaki tıp doktoru Candan Yüceer ve üçüncü sıra adayı 34 yaşındaki avukat Emre Köprülü yeniden milletvekili seçildi.

AKP’den daha önce Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan ancak kazanamayan Tekirdağ Vali Yardımcısı 46 yaşındaki Mustafa Yel, bu kez birinci sıradan aday gösterildiği Tekirdağ’dan milletvekili seçildi. AKP’nin ikinci sıra adayı 44 yaşındaki diş hekimi, evli 3 çocuk annesi Ayşe Doğan’da ilk kez milletvekili seçilerek meclise girdi. MHP milletvekili 59 yaşındaki Mali Müşavir Bülent Belen de genel seçimlerde yeniden meclise girme başarı gösterdi.

Edirne’de CHP 2, AKP 1 milletvekili çıkardı

CHP 2, AKP 1 milletvekili çıkardı.

Kesin olmayan resmi sonuçlara göre, CHP’den birinci sıra adayı (48) Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu ile ikinci sıra adayı (55) Erdin Bircan milletvekili seçildi. AKP de birinci sıra adayı işadamı Şemsettin Emir (61) ilk kez milletvekili seçilerek meclise girdi.

Muğla’da CHP 3, AKP 2, MHP 1 vekil aldı

Muğla’da; CHP 3, AKP 2 ve bir MHP’li vekillik kazandı.

Muğla’da, seçmenin kararında herhangi bir değişikliğin olmadığı görüldü. Kesin olmayan sandık sonuçlarına göre; CHP yüzde 45.75, AKP yüzde 26.44 ve MHP de yüzde 18.90’lük oy oranına sahip oldu. CHP’den Avukat Akın Üstündağ, mevcut vekil olan emekli savcı Ömer Süha Aldan ile mevcut vekil Dr. Nurettin Demir; AKP’den turizmci işadamı Hasan Özyer ile inşaat mühendisi Hasan Kökten; MHP’den mevcut vekil İzmir eski vali yardımcısı Mehmet Erdoğan meclise girmeyi başardı.

Gümüşhane’de AKP ile MHP vekillikleri paylaştı

2 milletvekilliğini, AKP ile MHP paylaştı. AKP’li Dr. Kemalettin Aydın ile Gümüşhane’den 3 dönem boyunca Belediye Başkanlığı yapan MHP adayı elektrik mühendisi Mustafa Canlı, seçimden zaferle çıkıp TBMM’ye gitmeye hak kazandı.

Çanakkale’de CHP 2, AKP 1, MHP 1 milletvekili çıkardı

2 AKP ve 2 CHP milletvekilini meclise gönderen Çanakkale’de, 25’inci dönem seçimlerinde dağılım 2 CHP, 1 AKP ve 1 MHP olarak değişti. Bir önceki seçimin birincisi AKP olurken, bu kez ipi CHP göğüsledi. CHP’liler birinci parti olmanın sevincini yaşarken, AKP ise büyük bir hayal kırıklığına uğradı.

2011 genel seçimlerinde AKP yüzde 41.54 oy oranı ile birinci parti olup 2 milletvekili, CHP ise yüzde 39.4 oy oranı ile ikinci parti olmuş ve 2 milletvekili çıkarmıştı. MHP ise yüzde 14.64 oy oranı ile üçüncü parti olmuş ve vekil çıkaramamıştı. Bu sonuçların ardından bugün gerçekleşen genel seçimlerde Çanakkale’de birinci parti ve milletvekili dağılımı değişti.

Bugün yapılan seçim sonuçlarına göre CHP Çanakkale’de birinci parti olurken, AKP ikinci, MHP üçüncü oldu. Seçim sonuçlarına en fazla sevinen ise 2 vekil çıkaran CHP ile bir dönem aradan sonra TBMM’ye vekil göndermeye hak kazanan MHP oldu.

Yüzde 40’a yakın oy oranı ile CHP birinci parti olup avukat Muharrem Erkek ve yönetici Bülent Öz’ü TBMM’ye gönderdi. AKP, yüzde 35’e yakın oy alarak sadece Bülent Turan’ı, MHP ise yüzde 20 civarında bir oy aldığı için genç işadamı Kürşat Tuna’yı meclise gönderecek.

Şanlıurfa AKP 7, HDP 5 milletvekili çıkardı

Şanlıurfa’dan sandık sonuçlarına göre; AKP Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati, Kasım Gülpınar, Seyit Eyyüpoğlu, Halil Özcan, Hamide Sürücü, Mazhar Bağlı ve Ahmet Eşref Fakıbaba olarak meclise gidecek.

HDP’den ise; Diyarbakır eski Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Abdullah Öcalan’ın yeğeni Dilek Öcalan, mevcut milletvekili İbrahim Ayhan, Leyla Güven ve Ziya Çalışkan milletvekilliği kazanan isimler oldu.

Artvin’de AKP ve CHP 1’er milletvekili çıkardı

Artvin’de AKP ile CHP’nin adayları meclise girmeye hak kazandı.

AKP milletvekili olan İsrafil Kışla ile CHP milletvekili Uğur Bayraktutan, seçim sonrasında yine aynı göreve getirildi.

Kilis AKP 1, MHP 1 milletvekili çıkardı

2 milletvekilliğinden 1’ini AKP, 1’ini ise MHP kazandı.

Bugün yapılan seçim sonuçlarına göre AKP birinci sıra adayı Reşit Polat ile MHP adayı Mustafa Yün, TBMM’de Kilis milletvekili olarak yer alacak.

Sivas’ta AKP 3, MHP 1, CHP 1 milletvekili çıkardı

Sivas’ta AKP 5 milletvekilliğinden 3’ünü kazanırken, MHP ve CHP ise 1 milletvekili çıkarmayı başardı.

Sivas’ta 436 bin 511 kayıtlı seçmen 2 bin 255 sandıkta oy kullandı. Sandıkların açılması ve oyların sayılmasıyla birlikte Sivas’tan meclise gidecek 5 milletvekilinin dağılımı da resmi olmayan sonuçlarla belli oldu. Bu çerçevede Yüzde 58 oranında oy alan AKP’den birinci sırada aday gösterilen İsmet Yılmaz ile birlikte 3 milletvekili meclise göndermeye hak kazandı. Kentte en son 1999 seçimlerinde 1 milletvekili çıkarmayı başaran ve sonraki 3 seçimde meclise vekil göndermeyi başaramayan MHP ise 16 yıl sonra meclise 1 milletvekili göndermeyi başardı. Son 3 dönem seçimlerinde 1’er milletvekili çıkarmayı başaran CHP ise bu seçimde Sivas’tan 1 milletvekili çıkarmayı başardı.

Milletvekili dağılımı şöyle oluştu:

AKP: İsmet Yılmaz (54), (Makine Mühendisi-Hukukçu), Hilmi Bilgin (43) (Avukat),

Selim Dursun (58) (Makine Mühendisi).

MHP: Celal Dağgez (61) (Emekli Mühendis)

CHP: Ali Akyıldız (51) (Ziraat Mühendisi)

CHP’den Ordu’da 2 vekil sevinci

CHP iki milletvekili çıkarırken, partililer seçim sonuçlarını coşkuyla kutladı.

CHP’nin kesin olmayan seçim sonuçlarına göre Ordu’da birinci sıra milletvekili adayı Seyit Torun ile ikinci sıra adayı Mustafa Adıgüzel milletvekili seçildi. CHP İl binası önünde toplanan CHP’liler seçim sonuçlarını sevinçle kutladı. Mustafa Adıgüzel ile birlikte seçim otobüsü üzerine çıkarak teşekkür konuşması yapan Seyit Torun, Ordu’da aldıkları oy oranıyla iki milletvekili çıkardıklarını söyledi. Coşkulu kalabalığa seslenen Torun, verdikleri destekten dolayı Ordulular’a teşekkür etti.

AKP ve CHP Denizli’de 3’er, MHP 1 milletvekili çıkardı

AKP ve CHP 3’er, MHP 1 milletvekili çıkardı. AKP’nin lokomotif ismi Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Delikliçınar Meydanı’nda bu defa zeybek oynayamadı. 2004, 2007, 2009, 2011, 2014’teki genel ve yerel seçimler ile Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden partisi zaferle çıktığı için zeybek oynayan Bakan Zeybekci, partisi Denizli’de milletvekili sayısı 3’te kalınca meydana inemeden uçakla Ankara’ya gitti.

Denizli’de resmi olmayan sonuçlara göre birinciliğini koruyan AKP 3, oylarını arttıran CHP milletvekili sayısını artırarak 3 ve MHP 1 milletvekili çıkardı. Denizli’yi Ankara’da AKP’den sanayici Nihat Zeybekci, işletmeci Mehmet Yüksel ve avukat Bilal Uçar, CHP’den inşaat mühendisi Melike Basmacı, avukat Kazım Arslan ve avukat Gülizar Biçer Karaca ile MHP’den ekonomist Emin Haluk Ayhan teslim edecek. Denizli’de 2011 seçimlerinde yüzde 46.6 oy alan ve 7 milletvekilliğinin 4’ünü kazanan AKP, Ekonomi Bakan Nihat Zeybekci’nin yoğun seçim kampanyası ve son hafta gündeme getirdiği ayda 250 lira taksitle 25 bin konut projesinin getirdiği ivmeye rağmen 1 milletvekili kaybetti. AKP’nin oyları Denizli’de yüzde 39.7’ye düştü ve milletvekili sayısı 3’e indi.

Oyunu Denizli’de kullanan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, secim sonuçlarını AKP İl Başkanlığı’nda oluşturulan Seçim Koordinasyon Merkezi’nde takip etti. Milletvekilleri ve il yöneticileriyle birlikte sonuçları takip eden Bakan Zeybekci, sonuçların şekillenmesinin ardından açıklama yapmadan ayrıldı ve uçakla Ankara’ya gitti. Partililer seçim sonuçlarını üzgün takip ederken, Delikliçınar Meydanı’na bu sabah kutlama kurulan platform da sonuçlar kesinleşmeye başlayınca görevliler tarafından söküldü. AKP’nin kadın milletvekili Nurcan Dalbudak, geçen seçim olduğu gibi dördüncü sırada aday gösterildi ancak, bu kez Ankara’ya gidemedi. Denizli’de seçimin en açık kaybedeni Nurcan Dalbudak oldu.

CHP ise, milletvekili sayısını 1 artırarak 3’e çıkardı. 2011 genel seçimlerinde Denizli’de yüzde 31.2 oy alan CHP bu kez oylarını yüzde 4 oranında artırarak 35.2’e yükseltti. Bu artış CHP’ye bir milletvekilliği daha kazandırdı. Milletvekili adayları ve il yöneticileri seçim sonuçlarını Seçim Koordinasyon Merkezi’nde izledi. Sonuçlar geldikçe partililerin yüzü güldü. Partililer birbirlerini kutlarken, Türkiye geneli sonuçlar sevincin coşkulu yaşanmasına engel oldu. CHP, Denizli’nin kadın vekillerini Ankara’ya gönderen isim oldu. Birinci sıra adayı Melike Basmacı ve üçüncü sıra adayı Gülizar Biçer Karaca, Denizli’nin iki kadın milletvekili oldu. Seçim sonuçlarının şekillenmesiyle birlikte büyük sevinç yaşayan Gülizar Biçer Karaca, sevincini partililerle paylaştı. Karaca, “Çok mutluyum. Bu başarıda başka partimizin kadınları olmak üzere herkesin payı var. Gönül isterdi ki, Denizli’deki başarımızı Türkiye geneline yansıtabilseydik. Durmak yok, çok çalışacağız” dedi.

MHP ise, oy oranını artırmasına rağmen ikinci milletvekilliğine uzanamadı. 2011 seçimlerinde yüzde 16.9 oy alan MHP, oy oranına yüzde 18.5’e çıkardı. MHP’de Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, üçüncü kez Denizli’den TBMM’ye giden isim oldu. İkinci sıra adayı Cafer Birtük ise, oy artışına rağmen meclis bileti alamadı. Denizli’de saat 20.30 sıralarında başlayan sağanak yağmur da partililerin meydanda seçim coşkusu yaşamasının bir başka engeli oldu. HDP ise Denizli’de yüzde 3.7 oy oranına ulaştı. HDP Denizli’de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Selahattin Demirtaş’ın aldığı 18 bin 700 oyu yaklaşık 10 bin artırdı. Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi’nin oluşturduğu ittifak ise yüzde 1 oy alabildi.

Kahramanmaraş’ta AKP 6, MHP 2 milletvekili çıkardı

8 milletvekilliğinden 6’sını AKP, 2’sini ise MHP kazandı.

Bugün yapılan seçim sonuçlarına göre Kahramanmaraş’tan AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Adalet Bakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Nursel Reyhanlıoğlu, Sevde Beyazıt Kaçar, Mehmet Uğur Dilipak ve Mehmet İlker Çitil, AKP milletvekili olarak.

(Evrensel)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.