ManşetSivil Toplum

İlkokul için 5,5 çok erken

0

11.Nisan.2012 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren yeni eğitim yasası ile 2012-2013 öğretim yılında ilkokul birinci sınıfa başlaması öngörülen 66-67-68 aylık çocukların (Eylül 2012 itibari ile ilkokula başlatılması planlanan Ocak-Şubat-Mart 2007 doğumlu çocuklar) yaşının ilkokul yerine velilerin rızası doğrultusunda anaokuluna (okul öncesi eğitime) daha uygun olduğunu düşünen aileler “İlkokul için 5,5 çok erken” imza kampanyası başlattı.

28 Mayıs – 8 Haziran arasında 5000 imza toplanması hedeflenen kampanya ile 4+4+4 eğitim sisteminin ikinci 4 yıllık diliminde çocukların belli mesleklere yönlendirilmesinin planlandığı ancak eğitimciler ve akademisyenlerin de belirttiği gibi bu dilime denk gelen 9-13 yaş arasının meslek seçimi için çok erken bir dönem olduğunun dikkate alınması ve uygulamanın  bu veriler ışığında yeniden düzenlenmesinin sağlanması amaçlanıyor.

Kampanyaya destek vermek isteyenlerin aşağıdaki maddeleri uygulayarak hem daha fazla imza toplanmasının hem de daha fazla sayıda insana ulaşılmasını sağlayabilirler.

  • imzakampanyam.com sitesindeki İlkokul için 5 Buçuk Çok Erken bildirgesini okuyun
  • İmzalayın
  • Sosyal ağlarda aktifseniz Facebook, Twitter ve benzeri mecralarda paylaşın (imza attıktan sonra bunun için bir seçenek var)
  • Ulaştırabildiğiniz kadar çok kişiyle paylaşın.
  •  

    More in Manşet

    You may also like

    Comments

    Comments are closed.