Kültür-SanatManşet

İletişim Fakültesi öğrencilerinin ‘Kök’ sergisi Santral İstanbul Kampüsü Enerji Müzesi’nde

0

Bilgi Üniversitesi Santral İstanbul Kampüsü Enerji Müzesi’nde açılan KÖK sergisi izleyicilerini bekliyor. Aslen biyolojik terim olan “rhizome”u, Deleuze ve Guattari’nin tanımlamasıyla serginin kavramsal çerçeve olarak çalışan İletişim Fakültesi öğrencileri sergide, Didem Erk, Burak Kabadayı, Reysi Kamhi, Volkan Kızıltunç, Suzy Hug Levy, Pınar Öğrenci ve Volkan Parlak’ın sanat üretimlerini bir araya getiriyor.

Var olan gövdeden yeni gövdeler üreten, ürettiği her gövdenin içinde yeni kendilikler oluşturan rizom, aynı zamanda ideal bir bir araya geliş hali. Birliktelikler, alaşımlar, zenginlikler ve titreşimler bütününün temsili.

Sanat ve Kültür Yönetimi Programı, Derya Yücel koordinatörlüğündeki ART 311-312 dersi kapsamında gerçekleşen “KÖK” sergisi, bu yılki teması “Sınırlar” olan yaratıcılık, sanat ve tasarımı bir araya getiren Project’04 festivali kapsamında yapılıyor. Sergide yer alan çalışmalar, kök ile aile, kimlik, göçebelik- yerleşiklik ve bunun bir uzantısı olarak da yersizlik- yurtsuzluk kavramlarını ele alıyor.

“Ağaca benzeyen, ağaçsı bir örgütlenmenin belli bir düzeni ve sırası vardır; kendi içinde hiyerarşik bir düzene sahiptir ve belirlenmiş, sabit bir temel üzerine kuruludur. Bir ağacı hayal ettiğimizde de bütün dallar tek bir gövdeden çıkar ve dışarı doğru yayılır. Öte yandan rizomatik bir yapı; kıvrımlı, doğrusal olmayan bir ağ gibidir, birleşik bir yapısı yoktur. Rizomatik bir yapının birçok başı, sonu olabilir ve karmakarışıktır.” (Deleuze, Gilles, and Felix Guattari. “Introduction: Rhizome.” A Thousand Plateaus)

Sergi 8-20 Mayıs arasında Bilgi Üniversitesi Santral İstanbul Kampüsü Enerji Müzesi’nde görülebilir.

 

Haber: Yasemin Ülgen

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.