Koronavirüs SalgınıManşetSağlıkTürkiye

‘İlaç firmaları ücretli aşı için hükümetle görüşmelere başladı’

0

Hali hazırda uygulanan Sinovac ve BioNTech aşılarında yaşanan tedarik sorununu aşmak için önerilen bu yönteme, hükümetin de sıcak baktığı belirtiliyor.

Türkiye gazetesinden Yücel Kayaoğlu’nun aktardığına göre, bazı ilaç firmaları, yabancı aşı firmaları ile doğrudan bağlantıya geçerek, Türkiye’ye aşı getirilmesi için görüşmeler yapmaya başladı. Cumhurbaşkanlığı ve Sağlık Bakanlığı nezdinde bazı görüşmeler yapıldığı, özel sektöre izin çıkması durumunda, getirilecek aşının “ücreti karşılığında” uygulanacağı kaydediliyor.

ABD’li Moderna ile de görüşülüyor

Bir yandan devletin ücretsiz aşı uygulamasının devam edeceği, diğer yandan ise ücreti karşılığında sırasını beklemeden aşı olmak isteyenlere tercih hakkı getirebileceği kaydediliyor.

Öte yandan, Sputnik V aşısının yanı sıra, Amerikan Moderna aşısının da Türkiye’de üretimi için bazı firmalar görüşmelerini sürdürüyor. Türk İlaç ve Serum Sanayi AŞ’nin hem mRNA aşıları hem de inaktif aşı üreten firmaları ile temas hâlinde olduğu kaydediliyor. Özellikle, mRNA teknolojisinin Türkiye’ye getirilmesi hedefleniyor.

You may also like

Comments

Comments are closed.