Doğa Mücadelesiİklim KriziManşet

İklimpiyat Oyunları: Milli sporcular, iklim krizi için bir araya geldi

0

Türkiye’nin yeni iklim hedefi üzerinde farkındalık yaratmayı amaçlayan İklimpiyat Oyunları mobil oyunu, olimpik sporcuların desteğiyle başlatıldı.

Ücretsiz olarak indirilebilen İklimpiyat Oyunları’nı oynayanlar, kayakla atlama, okçuluk, uzun atlama, cirit ve kürek sporlarında becerilerini deneyerek Türkiye’nin sera gazı emisyonlarını azaltması için güçlü bir iklim hedefine ulaşmaya çalışıyor.

Türkiye’nin iklim hedefi hakkında farkındalık yaratmayı amaçlayan sivil toplum kuruluşları tarafından geliştirilen İklimpiyat Oyunları’na Milli olimpiyat sporcuları Fatih Arda İpçioğlu, Eda Tuğsuz ve Yiğit Caner Aydın destek verdi.

2022 Pekin kış olimpiyat oyunlarında Türkiye’yi temsil eden ve kayakla atlama Türkiye rekorunun sahibi Fatih Arda İpçioğlu, 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda dünya dördüncüsü olan ve Türkiye cirit atma rekorunun sahibi Eda Tuğsuz ve 2017 Paralimpik Okçuluk Dünya Şampiyonası’nda takım olarak 2 dünya rekoru kırarak şampiyonluğa ulaşan ve Dünya Para Okçuluk Şampiyonası‘nda dünya şampiyonluğunu elde eden Yiğit Caner Aydın, İklimpiyat Oyunları’nı oynayarak Türkiye’nin güçlü bir iklim hedefi olması gerektiğine dikkat çekti.

İklim krizi ile mücadele için bir araya gelen milli olimpik sporcular, oyunla ilgili videolarını da sosyal medyada paylaşıyor.

İklimpiyat Oyunları, Türkiye’nin iklim değişikliğiyle mücadele konusundaki kararlılığını yüzde 35 emisyon azaltım hedefi ile güçlendirmeyi amaçlıyor. Oyunlardan elde edilecek 35 veya üzeri bir puan, 2053 yılına kadar net sıfır emisyon taahhüdünde bulunan Türkiye’nin 2030 yılına kadar gerçekleştirmesi gereken emisyon azaltım yüzdesine denk geliyor.

Tokyo, Rio, Pekin, İstanbul, Sidney ve Londra’daki İklimpiyat Oyunları’na katılmak ve Türkiye’nin güçlü iklim hedefini desteklemek için, bu adresten ücretsiz olarak mobil cihazlara indirilebiliyor.

Avrupa İklim Eylem Ağı Türkiye İklim ve Enerji Politikaları Koordinatörü Özlem Katısöz, “İklim krizinin etkilerini Türkiye’de derinden yaşamamıza rağmen, hala çoğumuz tarafından net olarak anlaşılamayan iklim jargonunu açıklayabilecek bir oyun geliştirdik” diyor:

“İklim krizi giderek daha vahim bir hal alıyor ve bu krizi durdurmak için birlikte hareket etmemiz gerekiyor. Her birimiz bunun ne anlama geldiğinin ve ortak bir çabayla bu konuda neler yapılabileceğimizin farkında olmalıyız. İnsanların karmaşık görünen ama son derece önemli bir konu olan iklim değişikliği hakkında farkındalıklarını artıracak ve Türkiye’nin güçlü iklim hedefini destekleyecek bir oyun yaratmak istedik.”

 

 

You may also like

Comments

Comments are closed.