İklim Kafe Konuşmaları: Prof. Dr. Nüzhet Dalfes insan kökenli iklim değişikliğinin bilimini anlatacak

İklim Kafe Konuşmaları devam ediyor.

Yeni sezonun ilk etkinliğinde İstanbul Teknik Üniversitesi Avrasya Yer Bilimleri Enstitüsü’nden kıdemli iklim bilimci Prof. Dr. Nüzhet Dalfesİnsan Kökenli İklim Değişikliğinin Bilimi: Tarihsel Bir Bakış” başlıklı etkinlikte konuşmacı olacak.

Türkçe gerçekleştirilecek etkinlik 3 Ekim 2018 Çarşamba günü 18.00’da İstanbul Politikalar Merkezi’nde (Karaköy) başlayacak.

Etkinliğin içeriği ise şu şekilde:

“İnsan kökenli sera gazı artışlarının bilimsel tabanı sanıldığından çok daha geçmişe dayanır. Birçok kişi Yer’in atmosferindeki karbondioksit artışının iklim üzerindeki etkilerinin bilimin nispeten yeni bir keşfi olduğunu düşünür. Halbuki, karbondioksit ve diğer sera gazlarının etkileri 19. yüzyılın sonlarından itibaren bilinmektedir. Benzer şekilde, fosil yakıtlar kökenli karbondioksitin atmosferdeki birikimi ve okyanusların rolü yaklaşık 50 yıldan beri bilinmektedir. Bu konuşmada, insan kökenli iklim değişikliklerinin bilimsel tabanının gelişiminin tarihi özetlenecek, iklim bilimi çalışmaları ile bilişimdeki gelişmelerin sinerjisi tartışılacaktır.”

Etkinliğe kayıt yaptırmak için buraya tıklayabilirsiniz 

(Yeşil Gazete)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yeşil Düşünce’den 14. Yeşil Ekonomi Konferansı: Türkiye yeşil dönüşümde nerede?

Yeşil Düşünce Derneği'nin gerçekleştireceği 14. Yeşil Ekonomi Konferansı', 4 Eylül'de Postane'de gerçekleştirilecek. Konferansta uzmanlar Türkiye'deki yeşil dönüşüm sürecinin tüm aşamalarını tartışacak.

Bangladeş’te sel: 23 kişi öldü, 5,7 milyon kişi mahsur kaldı

İklim felaketlerine karşı en savunmasız"ülkeler arasında yer alan Bangladeş'te 300.000'den fazla kişi hala acil durum barınaklarında yardıma ihtiyaç duyuyor.

Guterres’den kritik uyarı: Okyanus taşıyor, cankurtaran botu da yok!

Tonga'da başlayan Pasifik Ada Forumu Liderler Toplantısı'nda Karayip ülkelerinin gündemi yükselen denizler ve iklim fonu olurken, Fransa Yeni Kaledonya'nın bağımsızlık isyanının önüne geçmeye çalışıyor.

Cengiz Holding’in Çanakkale Yanıklar’daki maden keşfinde köylü isyanı: Yallah Cengiz!

Bayramiç'teki Yanıklar Köyü'nde açılmak istenen maden ocağının bilirkişi keşfi, köylüler tarafından protesto edildi. Şirketin açmak istediği madenin ömrü 10 yıl.

Avustralya’da ev sahipleri iklim risklerinden sigorta masraflarını karşılayamaz hale geldi

Avustralya'daki ev sahiplerinin iklim krizinin risklerine karşı sigortaları artık karşılayamaz hale geldiğini ortaya koyan yeni bir rapor, iklim kriziyle bağlantılı doğal afetler nedeniyle artan sigorta primlerinin daha da artacağını söylüyor.

EN ÇOK OKUNANLAR