İklim KriziManşet

İklim Kafe Konuşmaları: Prof. Dr. Nüzhet Dalfes insan kökenli iklim değişikliğinin bilimini anlatacak

0

İklim Kafe Konuşmaları devam ediyor.

Yeni sezonun ilk etkinliğinde İstanbul Teknik Üniversitesi Avrasya Yer Bilimleri Enstitüsü’nden kıdemli iklim bilimci Prof. Dr. Nüzhet Dalfesİnsan Kökenli İklim Değişikliğinin Bilimi: Tarihsel Bir Bakış” başlıklı etkinlikte konuşmacı olacak.

Türkçe gerçekleştirilecek etkinlik 3 Ekim 2018 Çarşamba günü 18.00’da İstanbul Politikalar Merkezi’nde (Karaköy) başlayacak.

Etkinliğin içeriği ise şu şekilde:

“İnsan kökenli sera gazı artışlarının bilimsel tabanı sanıldığından çok daha geçmişe dayanır. Birçok kişi Yer’in atmosferindeki karbondioksit artışının iklim üzerindeki etkilerinin bilimin nispeten yeni bir keşfi olduğunu düşünür. Halbuki, karbondioksit ve diğer sera gazlarının etkileri 19. yüzyılın sonlarından itibaren bilinmektedir. Benzer şekilde, fosil yakıtlar kökenli karbondioksitin atmosferdeki birikimi ve okyanusların rolü yaklaşık 50 yıldan beri bilinmektedir. Bu konuşmada, insan kökenli iklim değişikliklerinin bilimsel tabanının gelişiminin tarihi özetlenecek, iklim bilimi çalışmaları ile bilişimdeki gelişmelerin sinerjisi tartışılacaktır.”

Etkinliğe kayıt yaptırmak için buraya tıklayabilirsiniz 

(Yeşil Gazete)

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.