ManşetFoto Galeriİklim Krizi

İklim değişikliğinin çarpıcı izleri objektiflere yansıdı [Foto Galeri]

0

Alarko Carrier’ın iklim değişikliğinin etkilerine dikkat çekmek için bu yıl yedincisini düzenlendiği Küresel İklim Değişikliği Fotoğraf Yarışması sonuçlandı.

Yarışma bu yıl da, dünyayı etkileyen en büyük tehditlerden biri olan iklim değişikliğinin yarattığı tahribatı ve çevresel etkilerini dikkat çekici karelerle gözler önüne serdi.

Fotoğraf: Meriç Aktar

Instagram ve Twitter üzerinden yapılan yarışmada toplanan binlerce fotoğraftan halkoylaması sonucu en yüksek beğeni sayısına ulaşan 50 kare, seçici kurul tarafından değerlendirmeye alındı.

Fotoğraf: Mutlu Taşpınar

12 fotoğraf belirlendi

Alarko Carrier Yönetim Kurulu Başkanı Niv Garih, Alarko Carrier Klima Ar-Ge Proje Müdürü Harun Özkara, gazeteci-fotoğrafçı Adem Meleke, fotoğraflarıyla Instagram’ın öne çıkan isimlerinden Ahmet Erdem, belgeselci-foto muhabiri Coşkun Aral, fotoğraf editörü Ercan Arslan, fotoğrafçı Mustafa Seven ve fotoğraf eğitmeni Yüksel Altun’dan oluşan jürinin puanlarıyla dereceye giren 12 fotoğraf belirlendi.

Fotoğraf: Aynur Bostan

Öztürk: Ülkemiz en riskli bölgelerden

Küresel iklim değişikliğinin etkilerine farkındalık yaratmak için bu yarışmayı düzenlediklerini belirten Alarko Carrier Reklam ve Halkla İlişkiler Müdürü Hüdai Öztürk, “Günümüzde milyonlarca kişi, iklim değişikliğinden dolayı meydana gelen felaketlerin yıkıcı sonuçlarından etkileniyor. Ülkemiz de coğrafi konumu açısından en riskli bölgeler arasında yer alıyor” dedi.

Fotoğraf: Melih Akkuş

‘Yaşam hakkı ile bağlantılı’

Öztürk açıklamasında “İklim değişikliğinin yalnızca doğa olayları ile değil yaşam hakkı ile de bağlantılı olduğunun farkına varmamız gerek. Her yıl yarışmaya kurumuş göllerimizden yaşamını yitirmiş canlılara, dev yıldırımlardan yıkıcı doğa olaylarına kadar çok çarpıcı fotoğraflar geliyor” ifadelerini kullandı.

Fotoğraf: Ömer Faruk Güler

‘Doğru yolda olduğumuzu gösteriyor’

Bu konuda hepimizin üzerine düşen ciddi sorumluluklar var. 7 yıldır düzenlendiğimiz ve kamuoyunu iklim değişikliği hakkında bilinçlendirmeyi amaçladığımız yarışmaya gösterilen ilginin her yıl artması doğru yolda olduğumuzun bir göstergesi” dedi.

Fotoğraf: Serap İkiyek

Santrallere eğitim ve destek

Alarko Carrier, bir yandan yenilenebilir enerji üzerindeki çalışmalarını sürdürürken bir yandan da fosil yakıtlara yönelik destekleriyle biliniyor.

Adana’da kurulu ve Turkiye’nin en büyük linyit santrali yatırımı niteliğini taşıyan Tufanbeyli Termik Santrali’nin iklimlendirmesini sağlıyor. Bunun dışında Cenal Karabiga Termik Santrali gibi santrallere soğutma grupları hakkında teknik destek eğitimleri sağlıyor.

Fotoğraf: Emre Şentürk

Ayrıca Altek Alarko Enerji Elektrik Santralleri A.Ş.’ye bağlı Cenal Karabiga Termik Santrali, Çanakkale İthal Kömür, Kırklareli Termik Santrali Kırklareli Doğalgaz Santrali, Karakuz Barajı ve HES Adana Hidroelektrik ve Gönen HES projeleri bulunuyor.

Fotoğraf: Esen Uz Sökmen

Fotoğraf: Emel Altay

Fotoğraf: İsa Turan

Fotoğraf: Hasan Avuçtekin

Comments

Comments are closed.