COP25İklim KriziManşet

İklim aktivistlerinden Norveç ve Kanada’ya mektup: Çocuk haklarını ihlal ediyorsunuz

0

Greta Thunberg, 14 genç aktivistle beraber Norveç Başbakanı Erna Solberg ve Kanada Başbakanı Justin Trudeau’ya Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi’ni ihlal ettikleri gerekçesiyle çağrıda bulunan bir mektup kaleme aldı. Mektupta, Norveç’in ve Kanada’nın çocuklara karşı gerekli sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiği belirtildi.

Uluslararası planda iklim değişikliğine karşı en etkin mücadeleyi verdiği bilinen Norveç’in, kendi iklim hedeflerini tutturamadığı vurgulanan mektupta ülkenin günde 660 bin varil kapasitesine sahip yeni petrol sahası keşfine de atıfta bulunuldu. Mektuba, ABD’de iklim değişikliğine karşı eylemler yapan 14 yaşındaki Alexandria Villaseñor da imza koydu.

Greta Thunberg daha önce de Norveç ve Kanada’ya iklim değişikliği konusunda yeterince önlem almadıkları için tepki göstermiş ve Kanada’da düzenlenen protestolara katılmıştı.

Doğal gaz ihracatında 2017 yılında Katar’ı geride bırakan Norveç, Rusya’nın ardından dünyanın en büyük ikinci doğal gaz ihracatçısı konumunda bulunuyor. Dünyanın en büyük petrol rezrvine sahip üçüncü ülkesi olan Kanada da doğal gaz ve ham petrol ihracatında dünyanın beşincisi konumunda.

 

 

More in COP25

You may also like

Comments

Comments are closed.