İklim KriziManşet

İklim aktivistleri Ankara’dan seslendi: İklimi değil sistemi değiştir

0
Fotoğraf: Elif Gözlüklü

19 Mart Küresel İklim Grevi‘nde dünyanın dört bir yanında düzenlenen iklim grevi çağrısına genç aktivistler Ankara Kuğulu Park‘tan ses verdi.

“İklimi değil sistemi değiştir” yazılı pankart arkasında bir araya gelen aktivistler burada bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamanın ardından grev, herkesin katılımına açık bir forum ile devam etti.

Kazma Bırak Platformu, Ekoloji Birliği Gençlik Meclisi ve Fridays for Future hareketlerinin çağrıda bulunduğu grevde hükümetlere “Fosil yakıtları yeraltında bırak” diye seslenildi.

‘İklim krizi sadece bir çevre meselesi değil’

Yapılan açıklamada “Yeni normalimiz haline gelen aşırı hava olayları ve afetler sadece çevreyi değil sosyal yaşamı, ekonomiyi ve kültürü de etkiliyor. Bu da bize gösteriyor ki iklim krizi sadece bir çevre meselesi değildir” denildi.

İklim kriziyle birlikte hali hazırda sistemimizde var olan eşitsizlik ve adaletsizliklerin de derinleştiği belirtilen açıklamada “Bu yüzden bizler tüm canlılar adına hak savunuculuğu yapıyor her zaman iklim adaleti sosyal adalettir diyoruz” ifadeleri kullanıldı.

 

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.