ManşetDuyurularİklim Krizi

İklim Abla çocuklarla iklim değişikliğini konuşmak için bekliyor

0

Bütün Çocuklar Bizim Derneği, 5-8 yaş arasındaki çocukların iklim değişikliği hakkındaki farkındalığının artırılması amacıyla yeni bir projeye imza attı.

İklim Abla‘ projesiyle birlikte bu yaş grubundaki çocukların iklim değişikliğinin nedenleri ve sonuçları hakkında  bilgilendirilmesi ve çocuklarda doğa sevgisi, diğer canlılarla bir arada yaşama farkındalığı oluşturmak hedefleniyor.

Dernek tarafından yapılan açıklamada  “İnsan faaliyetleriyle oluşan aşırı karbon salınımının sonucu olarak küresel ısınma ve etkileri dünyanın önde gelen problemlerinden birisi hatta belki de en önemlisi. Ülkemizde küresel ısınmanın etkilerinden olan iklim değişikliği konusunda yetişkinler için kampanyalar hazırlanıyor. Bu alanda çocuklar için çok az içerik bulunuyor” ifadelerine yer verildi.

Bu alandaki eksikliği kapatmak için harekete geçen dernek, İklim Abla projesinde, çocuklar ile iletişime geçebilmek için doğayı seven ve neşeli bir karakter oluşturdu.  Bu karakterin yer aldığı iletişim adımlarında görsel ve işitsel iletişim araçlarıyla çocuklar ile interaktif bir proje yürütülmesi amaçlanıyor.

İklim Abla’ya ulaşmak için projenin Youtube, Instagram ve Facebook adreslerini ziyaret edebilirsiniz.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.