ManşetDoğa Mücadelesi

İkizköy’de ‘taşınacak’ dedikleri zeytin ağaçlarını kepçelerle söküyorlar

0

Muğla İkizköy’de Limak Holding ve YK Enerji‘ye ait kamyon ve dozerlerin kamulaştırılmış araziye girmesi üzerine alana giden çevreciler, yaklaşık 40 ağacın söküldüğünü gördü.

İkizköy Çevre Komitesi‘nden Deniz Gümüşel, ağaçların iş makineleriyle köklerine zarar verilerek sökülüğünü ifade ederek şunları aktardı:

“Yeni yönetmelikte ağaçların ‘kamu yararı’ belirlenirse Tarım ve Orman Bakanlığı izinlerine bağlı olarak zeytinliklerin başka yere taşınacağı beliritliyor. Bu zaten hukuka akırı ve iptal edilecek bir yönetmelik, bu bir yana, dayanak gösterdikleri bu yönetmeliğe bile uyma lütfunda bulunmamışlar.

Burada 100 küsür yaşındaki ağaçlar, taşınmak amaçlı falan değil, düpedüz kepçelerle talan edilmiş. Köklerinden koparılmış, taşınamayacaklar, yaşayamayacaklar.”

Vatandaşlar Savcılık’tan herhangi bir emir gelmediği sürece alanı terk etmeyeceklerini belirtirken, özel güvenlik görevlileri alana girmelerine engel oldu.

Alana giden CHP Milas İlçe Başkanı Tüze Çetinkaya şunları söyledi:

“Burada hukuksuzca katledilen 150 çam ağacından sonra açılmış olan bir dava varken ve daha yeni keşif yapılmış bu alanda yürütmeyi durdurma kararı verilmesine rağmen 35-40 zeytin ağacının katledildiğini gördük. Gerekli hukuki işlemleri başlatacağız. Kaldı ki Büyükşehir ve Milas Belediyesi de yeni zeytin yönetmeliğine karşı davalar açtı.”

Aktivistlerin ve bölge halkının bölgede nöbetleri sürüyor.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.