Doğa MücadelesiManşetVideoYerelYeşil Gazete TV

İkizdere’de neler oluyor?(5) CHP Milletvekili Mahmut Tanal: İnsanların sağlıklı çevrede yaşama hakkı bitiriliyor

0

Rize‘nin İkizdere ilçesi İşkencedere Vadisi‘nde yaşananları, olayı yakından takip eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Avukat Mahmut Tanal, Yeşil Gazete’ye yaşananları anlattı.

Ağaçların sökülüp hunharca katledildiğini kaydeden Tanal, bu yöntemin ne çevre kanununa, ne çevre kanunu yönetmeliğine uygun bir hareket olmadığını kaydetti.

‘Çevre katliamı söz konusu’

Bölgede yapılan çalışma sırasında il, ilçe çevre müdürlüğünden yetkililerin projenin başında olması gerektiğine işaret eden Mahmut Tanal, yaşananların tam bir çevre katliamı olduğunu ifade etti:

Alanda, sadece iş makinesi operatörleri, iş makinesi, bir tabura yakın asker var. Vatandaşın iş makinelerine karışmaması için güvenlik tedbirleri alınmış, barikat kurulmuş durumda. Burada bir çevre katliamı söz konusu.”

‘Hayvan katliamı olacak’

Yabani hayvanların da vadilikte yaşadığını söyleyen Tanal, iş makinelerinin çalışması sonucu, hayvanlar korktukları için yuvalarından çıktılarını söyledi:

İş makinelerinin çalışması nedeniyle yabani hayvanlarının hepsi yuvalarından çıktı ve çevredeki alana gittiği zaman oradaki hayvanlarla karşı karşıya geldiler. Hayvanlar birbirleriyle çarpışıyorlar. aslında orman içerisinde bir hayvan katliamı olmuş olacak.”

‘Herkesin sağlıklı bir çevrede yaşama hakkı var’

Bölgenin dünyadaki nadide vadilerden bir tanesi olduğunu hatırlatan Tanal, bu projeyle vatandaşların sağlıklı bir çevrede yaşama haklarının yok edildiğini söyledi:

Bu projeyle vatandaşların sağlıklı bir çevrede yaşama hakkı yok ediliyor.

‘ÇED raporuna gerek yoktur’ denilmesi Türkiye Cumhuriyeti’ne yapılan en büyük kötülük.

İnsanların sağlıklı bir çevrede yaşama hakkı üzerindeki olumsuz etkileri var mıdır yok mudur bunun tartılışması lazım. Her vatandaşın sağlıklı bir çevrede yaşam hakkı vardır ve bu hak yok ediliyor.”

You may also like

Comments

Comments are closed.