Doğa Mücadelesiİkizdere DirenişiManşetYerel

İkizdere’de jandarma koruması altında ağaçlar sökülüyor

0
Fotoğraf: Murat Çepni

Haber: Hüseyin Altunizade ve Gençağa Karafazlı

*

Rize İkizdere‘de bulunan İşkencedere Vadisi‘nde Cengiz İnşaat tarafından açılmak istenen taş ocağına karşı protestolar bugün de devam ediyor.

Çok sayıda polis ve jandarma vadide, köylüleri alana yaklaştırmamak için önlem alırken, çevre il ve ilçelerden gelen vatandaşlar vadi girişinde engellendi. Jandarmanın koruması altında çalışan iş makineleri ise ağaçları sökmeye başladı.

Köylülere karşı barikat kuruldu

Sabah erken saatlerde vadiye çok sayıda asker ve polis ekipleri gelerek çalışma yapılacak olan alanda güvenlik önlemi aldı. Yasakların bitmesinin ardından İşkencedere Vadisi’ne gelen vatandaşlar, barikat kurularak engellendi.

Ancak, vadide ve çevre köylerde yaşayan köylüler, ormanın içindeki patika yolları kullanarak dördüncü günde de çalışma yapılan bölgeye ulaşmayı başardı.

Dozerler arı kovanlarını ve su borularını kırdı

Köylülerin çalışma yapılan alanda kalabalıklaşması üzerine güvenlik güçleri, iş makineleriyle vatandaş arasında barikat oluşturdu. Jandarma korumasında çalışan dozerler, ağaçları sökmeye başladı. Çalışma sırasında arı kovanları ve köylülerin evlerine giden su boruları kırıldı.

Diğer taraftan dün çıkan olaylarda gözaltına alınan sekiz kişi serbest bırakıldı. Dün göz altına alınıp serbest kalanlar arasında yer alan İkizdere Dernekler Federasyonu Başkanı Ziya Yıldırım Rizeli milletvekillerinden destek istedi.

You may also like

Comments

Comments are closed.