Doğa MücadelesiManşetYerel

İkizdere’de iş makinesinin önüne oturan CHP’li üç milletvekili çalışmayı durdurdu

0

Rize İkizdere‘de yapılmak istenen taş ocağına karşı halkın direnişi devam ederken, bölgeye CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu ve CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer ziyarette bulundu.

İş makinesinin önüne oturan üç milletvekili, makinenin çalışmasını engelledi.

Mehmet Bekaroğlu, ayrıca Cengiz İnşaat tarafından demir kapı yaptırılan çalışma bölgesine danışmanlarıyla birlikte girmeye çalıştıklarını, ancak buna engel olunmak istendiğini ifade etti.

Vekiller içeriye güçlükle girerken, çalışmanın yapıldığı alana İkizdereliler alınmadı.

‘Böyle bir zenginlik yok edilir mi?’

Vadiye girebildikten sonra açıklamalarda bulunan Mehmet Bekaroğlu, söyleyecek sözlerinin kalmadığını ifade ederek, bölgede beklemeye devam edeceklerini söyledi:

Bugün ben maden mühendisleri, akademisyenlerle konuştum. Bu bölgedeki taşların hepsi aynı vasıfta. Hepsi bazalt ve bunun yüzde 40’ı deniz dolgusuna uygun. Böyle bir zenginlik yok edilerek 15 milyon ton taş alınır mı?

Uygulama, yaptığınız iş yanlış. Herkesle konuştuk, anlattık. Daha söyleyecek sözümüz kalmadı. Şimdi geldim ben buraya böyle, diğer insanları da almıyorlar.

Milletvekili dokunulmazlığından faydalanarak geldik, oturduk. Makineler sustu.

Ne yapacaklar? Bilmiyorum ne yapacaklar. Gücümüzle orantılı bir şey yapıyoruz. Benim yapacağım şey budur. Buraya oturdum, makine de durdu.”

‘Milletvekilinin üstüne taş düşmüyor mu?’

Çalışma yapılan bölgeye danışmanlarıyla girmek istediklerinde engellemelerle karşılaştıklarını da anlatan CHP’li vekil ancak tartışarak içeri girebildiklerini şöyle anlattı:

 

Dün bakan geldi zaten, tehdit etti bizi biliyorsunuz. Dedi ki ‘Burada toplananlar yabancılardır. Niye CHP’li milletvekilleri geliyor? Biz buradaki köylüleri dinleriz. Ama öbürlerine de göstereceğiz’ dedi.

Şimdi de gösteriyor. Geldik kapıya üç tane milletvekili. Danışmanlarımızla birlikte buraya girip tespit yapacağız, bir sürü ihlal var.

‘Hayır giremezsiniz’ diyor. Niye? ‘Giremezsiniz ben böyle emir aldım’ diyor.

Sadece milletvekilleri girebilirmiş. Ya olur mu öyle bir şey? Danışmanlarımızla birlikte gereceğiz yok. İzin yok.

‘Burada iş güvenliği açısından problem var. Taş düşebilir’ deniliyor. Peki, milletvekilinin üzerine düşmez mi bu taş?

Amaçları şu: Bizi engelleyip, bizi provake edip, bunlar olay çıkarıyor, bunlar anarşist, bunlar terörist diyecekler.

Zaten çevreyi savunanlara aynı şeyi söylüyorlar. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını savunanlara aynı şeyi söylüyorlar. Bu ülkenin tarihinde bu kadar düzgün insanlara, bu kadar iftira yapıldığı başka bir dönem olmamıştır.

bu dönem hırsızlığın, kanunsuzluğun, hukuksuzluğun ayyuka çıktığı bir dönemdir.

Gelmeye devam edeceğiz, bugün tartıştık açtılar. Yarın başka şekilde dövecekler, edecekler, orada kalacağız her neyse.

Bizim silahımız, şuyumuz buyumuz yok. Biz milletin temsilcileriyiz. Bir insan bir seçim bölgesinden seçilir. Bütün Türkiye’nin milletvekilidir.

‘Tokat milletvekilinin ne işi var?’ diyor. Senin ne işin var sayın bakan? İstanbul Milletvekili değil mi bu bakan? Senin ne işin var burada?”

You may also like

Comments

Comments are closed.