DünyaManşet

İki Dakikada Dünya – 11 Aralık 2013

0

Ukrayna’da Polis Göstericilere Müdahale Etti

Sabah erken saatlerde Kiev’deki Bağımsızlık Meydanı’ndaki gösterici kampına müdahale eden polis bazı göstericileri tutuklamaya kalkınca arbede çıktı ve kampın bir bölümü yıkıldı. Bu esnada birçok insanın yaralandığı bildiriliyor. Polis daha sonra meydanın etrafını çevirdi ve beklemeye geçti. Devlet Başkanı Viktor Yanukovych ise istifa etmeyi reddetti ama Avrupa Birliği ile Ticaret Anlaşması’nın tekrar gözden geçirilebileceğini ifade etti. Gösteriler Yanukovych’in anlaşmadan vazgeçmesiyle başlamıştı.

 

Madiba’nın Anmasına ABD – Küba Yakınlaşması Damgasını Vurdu

Dün Güney Afrika’da gerçekleştirilen Nelson Mandela anması sırasında ABD Başkanı Barack Obama ve Küba lideri Raul Castro’nun el sıkışması dikkat çekti. El sıkışmasının ABD-Küba ilişkilerinde gerçek bir erimeye işaret edip etmediği tartışılıyor.

 

Orta Afrika Cumhuriyeti’nde Karışıklık Sürüyor

İslamcı ve Hıristiyan militanlar arasındaki çatışmalar nedeniyle sivil halkın güvenliğini sağlamak için Afrika ülkeleri ve Fransa’nın asker gönderdiği Orta Afrika Cumhuriyeti’nde dün başkent Bangui’de iki Fransız askeri çatışmalarda öldü.

 

Uruguay Hint Kenevirini Yasallaştırdı

Senatoda 16-13’lük bir oylamayla kabul edilen yeni yasayla birlikte Uruguay, hint keneviri yetiştirilmesi, satılması ve tüketilmesini yasallaştıran ilk ülke oldu.

 

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Kömürü Reddeden Mali Kurumlar Arasına Girdi

Banka kredi verenler kurulu tarafından dün alınan kararla banka artık kömür projelerine sadece ‘ender ve istisnai’ durumlarda kredi verecek. Bu istisnai durumlar ise söz konusu bölgede kömürden başka enerji seçeneği olmaması şeklinde tanımlanıyor.

 

Güneş Enerjisinde Liderlik El Değiştirmek Üzere

GTM Araştırma ve Güneş Enerjisi Sanayi Birliği tarafından yapılan bir araştırmaya göre yıl sonu itibariyle ABD kurulu güneş enerjisi kapasitesinde Almanya’yı geçecek.

 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.