ManşetTürkiye

İBB’nin soruşturmasına mülkiye müfettişleri el koydu

0

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) müfettişleri, belediye AKP yönetimindeyken tanıdık bazı isim ve vakıflardan kullanılamaz durumda milyonlarca liralık taşınmaz alındığını tespit etti. Bu binaların neden alındığına dair inceleme yapılırken soruşturmaya mülkiye müfettişleri tarafından el konuldu.

Sözcü‘den Özlem Güvemli‘nin haberine göre, İBB müfettişlerinin tespit ettiği belediyenin önceki döneminde kullanılamaz durumda alınan taşınmazların başında Fatih’deki Fatih İlim ve Kültür Vakfı‘na ait olan üç taşınmaz bulunuyor. Taşınmazlar 25 Ağustos 2015 tarihinde alınmıştı.

Şu an boş olan bin 207 metrekare alanı kapsayan vakfın Tuba Kuran Kursu olarak kullanılan üç parseline belediye yönetimi AKP’deyken toplam 10 milyon 365 bin TL ödendi. Yeni yönetim tarafından yapılan incelemelerde de binanın güçlendirme çalışması yapılarak dahi kullanılmasının mümkün olmadığı tespit edildi.

Avcılar’da Türkiye İlmi ve İçtimai Hizmetler Vakfı‘na ait riskli binanın 5,7 milyona alındığı fakat binanın kullanılamadan yıkıldığı belirlendi. Bu binaların neden alındığı incelenirken de soruşturmaya mülkiye müfettişleri el koydu.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.