Kültür-SanatManşetTürkiye

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, özel tiyatrolar için destek projesi başlattıklarını duyurdu

0

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, koronavirüs salgını sebebiyle ekonomik olarak zor zamanlar geçiren özel tiyatrolar için destek projesi başlatacaklarını açıkladı.

İBB Başkanı İmamoğlu, kendilerine başvuruda bulunan tiyatrocuların, İBB’nin tahsis edeceği belirli alanlarda ya da dijital mecralarda performanslarını sergileyebileceklerini kaydetti.

‘Perdeler kapanmasın’

Ekrem İmamoğlu, Twitter hesabından yaptığı çağrıda pandemi nedeniyle büyük zorluklar yaşayan tiyatro sanatçılarının durumuna dikkat çekerek, belediye olarak kendilerine destek olmak istediklerini ifade etti:

Sevgili İstanbullular, değerli tiyatro sanatçıları; İstanbul yüzyıllardır sanatın merkezi olmuş, yalnızca Türkiye’nin değil, dünyanın en önemli tiyatro festivalleri ve performansları şehrimizde hayat bulmuştur. Ancak pandemi nedeniyle uzunca bir süredir tiyatrolar seyircilerle buluşamıyor ve ne yazık ki tiyatro sanatçılarımız büyük zorluklar içinde yaşıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak salgın döneminde zor zamanlar geçiren özel tiyatrolarımıza önemli bir destek projesi başlatıyoruz.

İstiyoruz ki, bu kadim şehirde perdeler kapanmasın. İstiyoruz ki, sanatçılarımız oyunlarını İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin tahsis edeceği güvenli alanlarda veya dijital mecralarda sergileyebilsin. Buna karşılık olarak da belediyemiz kendilerine destek olabilsin. Bu projeyle binlerce yıldır insan medeniyetinin önemli bir parçası olan tiyatroya destek olabilirsek, ne mutlu bize.”

İmamoğlu, oyunlarını İstanbullularla paylaşmak isteyen tiyatroculara hitaben, “Hemen sitemize girin ve kriterlerimize uygun şekilde başvurunuzu yapın. Güzel İstanbulumuzda alkış sesleri yeniden yükselsin. İster açık havada ister sanal mecrada” ifadelerini kullandı.

You may also like

Comments

Comments are closed.