Hayvan HaklarıManşet

İBB, Adalarda satın alınan atların görüntülerini paylaştı

0

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun, Adalar’daki faytonculardan satın alınan ve Rehabilitasyon Merkezi’nde bakıma alınan atların görüntülerini paylaştı. 

Faytonların yasaklanmasının ardından fayton sahiplerinden satın alınan atların akıbeti uzun süredir tartışılıyordu. Bir kesim hayvansever, karantina koşullarında atların çok daha kötü koşullarda, küçük ve havasız ahırlarda ölüme terk edildiğini söylerken, söz konusu atlarla ilgili bilgi paylaşılmaması endişe yaratıyordu. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda faytonculardan satın alınan atlarla ilgili bilgi verdi. Ongun’un, “Atlar şimdi daha mutlu” başlıklı paylaşımında “Adalar’daki atlarımız aylık 12,5 ton arpa ile düzenli olarak besleniyor. Veterinerlerimiz sağlık kontrollerini yapıyor, barınaklar yenilendi, göreve başlayan 30 seyis düzenli olarak bakım yapıyor” dedi.

Ongun 25 Şubat’ta 2019’un Aralık ayında ruam salgını nedeniyle öldürülen 81 at nedeniyle gündemden düşmeyen ve protestolara yol açan konuyla ilgili olarak hayvanların İBB tarafından satın alınmaya başlandığını duyurmuştu. 

 Twitter hesabından verilen bilgide satın alınan atların düzenli olarak besleneceğin ve tedavi edileceğinin notu da düşülmüştü. Adalar’da faytonların yasaklanması sonrası İstanbul Büyükşehir Belediyesi at ve faytonları satın almaya başlamıştı. Ongun ayrıca İBB, tescilli faytonlara plaka başına 300 bin TL, her at içinse 4 bin TL ödeyeceğinin bilgisini vermişti. 

Adalarda faytonların yasaklanmasından sonra, ulaşımın yüzde 90’ı elektrikli araçlarla sağlanacak. Bunun için gerekli araçlar satın alınmaya başlandı

You may also like

Comments

Comments are closed.