ManşetTürkiye

Hüseyin Edemir artık özgür!

0

Bir buçuk yıldır tutuklu bulunan ODTÜ yüksek lisans öğrencisi Hüseyin Edemir’in yargılandığı davanın beşinci duruşması bugün görüldü. Edemir duruşma sonunda tahliye edildi.

Duruşma öncesi bir araya gelen Edemir’in yakınları basın açıklaması yaptı. Burada konuşan Edemir’in annesi tek isteğinin oğluyla birlikte kol kola eve gitmek olduğunu söyledi.

‘Beni de al’, ‘Adalet arıyorum, gören var mı?’ dövizlerinin taşındığı eyleme, CHP İstanbul milletvekili Melda Onur, Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu, Gazeteci Koray Çalışkan, Sanatçı Erdal Güney, ODTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tayfun Atay da destek verdi. Açıklamayı Edemir’in arkadaşı Altan Sungur okudu. Sungur, Edemir’in tutukluğunu devam ettirecek delillerin bulunmamasına rağmen mahkûmiyetinin devam ettiğini belirtti. Hüseyin Edemir hakkındaki tek delilin 12 yıl önce yapılan bir aramada elde edildiği söylenen bilgisayar çıktısına dayandığını belirten Sungur, “Bu belgelere dayanarak yargılanan insanlar da beraat ettirilmişti” dedi.

Edemir’in “Bu süre içinde tutuksuz yargılansaydım, eğitimimi tamamlasaydım, bunun kime zararı olurdu?” diye sorduğunu belirten Sungur,”Bu soruyu cevaplayacak bir adalet arıyoruz” dedi.

ANNENİN İSTEĞİ

Edemir’in babası  Mehmet Edemir, oğlumun suçsuz yere mahkum edildiğini söyledi. Birçok kişinin kendilerine destek verdiğini belirten Mehmet Edemir “Oğlum için adalet istiyoruz” dedi. Anne Gülsün Edemir ise oğlunun  bu tutukluluk yüzünden  bütün haklarını kaybettiğini söyledi. Almanya’da burslu yüksek lisans yapacakken burs hakkını kaybettiğini belirten Gülsün Edemir,  “Tek isteğim bugün oğlumla beraber kol kola evimize gitmektir” diye konuştu.

ERTUĞRUL KÜRKÇÜ’DEN EDEMİR’E DESTEK

Emek Demokrasi ve Özgürlük Bloku Mersin Bağımsız Milletvekili Ertuğrul Kürkçü de, Edemir’in ailesine bir destek notu gönderdi. Diyarbakır’da olduğu için duruşmaya katılamadığını belirten Kürkçü, “Hüseyin’in  delilsiz, kanıtsız, savcının beraat istemine rağmen tutukluluğunun  sürmesi skandaldır” dedi.

(EVRENSEL)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.