ManşetMedya-İnternet

Hürriyet’in binasına saldırı

0

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, PKK’nin Dağlıca saldırısın sonrası ATV’deki canlı yayında sarfettiği  ‘400 vekil alınsa bu durum yaşanmazdı‘ ifadesini çarpıtmakla suçlanan Hürriyet gazetesinin İstanbul’un Bağcılar ilçesindeki binasına AKP Gençlik Kolları üyeleri ve AKP İstanbul milletvekili tarafından tekbir sesleriyle saldırı düzenlendi.

Diken’in haberine göre Pazar gecesi (6 Eylül) 23:00 sularında bina önünde toplanan 200 kişi içindeki bir grup bahçe girişindeki bariyeri kırıp güvenliği aşarak binaya girmeye çalıştı. Bina girişindeki camlar ve döner kapı taş ve sopalarla kırıldı. Saldırganların içeri girmeleri bina güvenliği tarafından güçlükle önlendi. Bina önünde asılı flama ise yakıldı.

28

Hürriyet binasından yayın yapan Radikal.com.tr’den Ezgi Başaran, “Tekbir getiren 200 kişilik bir grup Hürriyet binasına saldırdı, hala ana kapının önünde slogan atıyorlar. Bir polis ekibi mevcut. Hürriyet’e saldıran grup ana kapıyı darp ettikten sonra birkaç metre uzaklaştırıldı, ek polis ekibi talebine şimdilik olumlu yanıt yok” ifadelerini kullandı.

Başaran, Hürriyet’in zemin katında bulunan reklam bölümündeki bilgisayarların da zarar gördüğünü ancak herhangi bir yaralanmanın olmadığını belirtti.

27

Saldırı sırasında bazı güvenlik görevlilerine taş isabet etti. Saldırganlar polis ekiplerinin gelmesi üzerine bahçe dışına çıkarıldılar ancak dağılmadı. Kalabalık AKP ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan lehine sloganlar atarak uzun süre kapı önünde bekledi.

AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Abdurrahim Boynukalın, bina önünde yaptığı açıklamada, yalan haberlere karşı olduklarınnı belirterek, “Dağlıca meselesi ve bu konudaki hassasiyet tavan yapmışken, insanların hassasiyeti en üst düzeydeyken, 400 vekille alakalı, Anayasa’da bir değişime gidilemediğiyle alakalı özellikle Doğan medyası ve paralel yapının medyası tarafından ‘400 vekil olsaydı Dağlıca meselesi olmazdı’ gibi bir şeye dönüştürüldü. 8 Haziran’dan beri bu yalanları bolca görüyoruz” diye konuştu.

(Diken)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.