Kategoriler: ManşetTürkiye

Hükümetten Libya’ya saldırıya destek

Birleşmiş Milletler’in dün gece Libya’nın hava sahasını uçuşa kapatma kararı alması sonrasında başlayan ‘askeri operasyon’ tartışmalarına hükümet üyeleri ve Cumhurbaşkanı Gül de katıldı. Görüşlerinin toplamı, Libya’ya askeri operasyona Türkiye’nin yöneticilerinin destek verdiği yönünde.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ‘Bugün Libya’nın derdi bizim derdimizdir. Libya’da devam eden çatışmaların derhal durmasını, masum insanlara karşı orantısız güç kullanımına derhal son verilmesini istiyoruz. Libya’da tarafların, ellerini vicdanına koyup tekrar ve tekrar düşünmesini istiyoruz’ dedi.

Konu hakkında gazetecilerin sorularını cevaplayan Davutoğlu da ‘Barışın tesisi yönündeki çabalara katılırız. BM’nin bu kararı sonrasında saldırıların durmasını ümit ediyoruz. Barışın tesisi konusunda gereken tüm katkıyı vermeye hazırız’ dedi.

‘ULUSLARARASI MEŞRUİYET’ VURGUSU
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de, BM Güvenlik Konseyi’nin Libya ile ilgili kararını değerlendirirken “Şimdi uluslararası meşruiyet söz konusu. Bu çerçevede hareket edilmesinin doğru olduğu kanaatindeyiz” dedi. Gül, Kırıkkale Valiliğini ziyaretinde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. BM Güvenlik Konseyi’nin Libya ile ilgili kararına ilişkin değerlendirmesi sorulan Gül, daha önce de uluslararası meşruiyet çerçevesinde hareket edilmesi gerekliliğinin altını çizdiğini anımsattı.

BM Güvenlik Konseyi’nin Libya ile ilgili karar aldığını belirten Gül, “Şimdi uluslararası meşruiyet söz konusu. Bu çerçevede hareket edilmesinin doğru olduğu kanaatindeyiz” dedi.(Yeşil Gazete)

Paylaş
Yazar:
Haber Merkezi