ManşetTürkiye

Hükümet Mayalar’dan rol çaldı. Yeni tarih 12.12.2012

0

Maya takvimine göre 21.12.2012’nin kıyamet günü olduğu tartışmaları sürerken hiçbir konuda liderliği kaptırmamayı şiar edinmiş AKP hükümeti bu sefer de gözünü maya takvimine dikti. 12.12.2012’de 112 çevre düşmanı tesisin toplu açılışını yaparak sonun başlangıcı için işaret fişeğini ateşlemiş oldu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın yaptığı 112 tesisin açılış törenine katıldı. Açılışı yapılan 112 tesis için 16 milyar lira harcandığı belirtildi.

Deriner Barajı’nın en yüksek gövdeli baraj olduğuna dikkat çeken Erdoğan, “Türkiye’nin en yüksek, dünyanın ise 6. en yüksek barajı” iddiasında bulundu.

Melen Projesi’nin birinci aşamasının tamamlandığını belirten Erdoğan, “2071 yılına kadar İstanbul’un içme suyu problemi kalmayacak” görüşünü ileri sürdü.

Başbakan Erdoğan, konuşması sırasında Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nu yanına çağırdı. Bakan Eroğlu ile görüşen Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek’e sürpriz yaparak , Musa Beyli Barajı’nın adının Cemil Çiçek olarak değiştirileceğini söyledi.

Cemil Çiçek’in Yozgat’a milletvekili ve bakan olarak yaptığı katkıları hatırlatan Erdoğan, “Tüm Yozgatlılara hayırlı olsun” dedi.

Kimseyi ötekileştirmediklerini belirten Erdoğan, ”Biz kimlik siyaseti yapmıyoruz. Hizmet siyaseti yapıyoruz. Birilerinin yaptığı gibi toplumu kamplara ayırmıyoruz. Kimseyi ötekileştirmiyoruz. Kimseyi dışlamıyoruz. Kimseyi dışarda bırakmıyoruz. Şu gördüğünüz 780 bin kilometrekare vatan topraklarının tamamını bir Türkiye bütünü olarak görüyoruz” şeklinde konuştu.

Erdoğan, “Tesislerin yapım süresini de maliyetlerini de azalttık. 3.3 milyar TL tasarruf sağladık” dedi. 112 tesisin yatırım maliyetinin ise 15 milyar 952 milyon lira olduğu belirtildi.

Tesislerle yaklaşık 2 milyon 345 bin dekar arazi sulanacak. Yıllık yaklaşık 8.4 milyar kilowatt saat elektrik üretilecek. 614 milyon metreküp içme suyu sağlanacak. Bu enerji girdisini yaratacağı çevresel tahribat konusuna ise açılış töreni sırasında hiç değinilmedi.

Su Kullanım Hakkı Sözleşmesi çerçevesinde özel sektöre inşa ettirilen, 1 milyar 259 milyon lira ile Sinop Boyabat Barajı ve 26 adet özel sektör HES yatırımı da açıldı.

(Yeşil Gazete)

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.