ManşetSivil Toplum

AKP’den engellilere 3 yıl ev hapsi!

0

Engelli vatandaşların, yaya geçitleri, resmi yapılar, yeşil ve spor alanları gibi alanlara erişilebilirliğine sağlamak  için belediyelere ve kamu kurumlarına verilen 7 yıllık sürenin dolmasına saatler kala, 3 yıl uzatma önerisi geldi. Karar meclisten geçer ise, tamamlanamayan uyum projelerinin ertelenmesini sağlayacak. Engelliler karara tepki gösteriyor.

CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey ise konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaparak tepkisini gösterdi. CHP’li vekil, engelli hak ihlallerinin bir uçurumun kıyısına dayandığını savundu. Pavey açıklamasında bir de AKP hükümeti döneminde engelliler için yapılan değişiklikleri sıraladı ve  hükümetin, Birleşmiş Milletler engelli insan hakları sözleşmesini ihlal ettiğini savunarak “hükümetin engellilere karşı gösterdiği kötü niyet gizlenemez durumda” şeklinde konuştu.

Öte yandan “3 yıl uzatma” kararının meclisten geçirilmemesi için bir imza kampanyası başlatıldı. İmza kampanyam.org sitesi üzerindeki 7-yillik-sure-3-yil-daha-uzatilmamali-imza-kampanyasi linkinden kampanyaya katılmak mümkün

(Yeşil Gazete)

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.