Kültür-Sanat

Hopa’da Nazım Hikmet ve Kazım Koyuncu’ya heykel seferberliği

0

Artvin’in Hopa ilçesinde sanatçı Kazım Koyuncu ve şair Nazım Hikmen Ran’ın heykellerinin yapımı için Hopa Belediyesi tarafından bağış kampanyası başlatıldı. Heykeller sahilde bulunan dolgu alanına yapılacak.

“Herkesin katkısı olmasını istedik”
Konuyla ilgili bilgi aldığımız Hopa Belediyesi Basın ve Yayın Sorumlusu Sibel Bülbül daha kampanyanın yeni başladığını söylerken gerekli para toplandığında çalışmalara başlayacaklarını belirtti. Heykel yapacak sanatçı konusunda bazı görüşmeler yaptıklarını söyleyen Bülbül bağış kampanyasının ardından heykelleri yapacak isminde netleşeceğini ifade etti. Küçük bir ilçe belediyesi için heykellerin oldukça masrafları olduğunu hatırlatan Bülbül bu konuda herkesin katkı vermesini çok önemli olduğunu belirtti.

Kazım Koyuncu Parkı da yapılacak
Sadece heykellerin yapılmayacağını ifade eden Bülbül, Kazım Koyuncu için bir de park yapılacağını söyledi. Kazım Koyuncu’nun ve Nazım Hikmet’in büyük birer sanatçı olmalarının yanı sıra Kazım Koyuncu’nun Hopalı olduğunu hatırlatan Bülbül Nazım Hikmet’in de SSCB’den Türkiye’ye girişi sırasında Hopa’da gözaltına alındığını ve Hopa’da hapis yattığını ifade etti.

Hopa Belediyesi’nin çağrısına ulaşmak için tıklayınız

You may also like

Comments

Comments are closed.