DünyaManşet

Hong Kong’ta tayfun, 129 yaralı

0

Hızı saatte 140 kilometreye ulaşan rüzgârlarla  Hong Kong’u alt üst eden Vicente Tayfunu nedeniyle ilk belirlemelere göre en az 129 kişi yaralandı, yüzlerce ağaç devrildi.

Pazartesi gecesi geç saatlerde şiddetli sağanaklarla şehre ulaşan tayfun yüzünden çok sayıda uçak seferi iptal edildi ya da ertelendi.

Tayfun nedeniyle 13 sene sonra ilk defa, gece kısa bir süreliğine acil durum uyarısı en yüksek seviyeye çıkarıldı; ancak alarm durumu sabah saatlerinde fırtınanın etkisinin azalmasıyla düşürüldü.

Acil durum nedeniyle bu sabah geçici olarak ertelenen Hong Kong borsasının öğleden sonra yeniden işlemlere başlaması bekleniyor.

Tayfunun Hong Kong’dan uzaklaşarak Salı sabahı itibariyle Guangdong’un batısına yönelmesi tahmin ediliyor; ancak meteoroloji dairesi çok şiddetli rüzgârların etkisinin devam ettiği uyarısında bulundu.

Yetkililer, uçak sefelerinde yaşanan gecikme ve aksamaların devam edebileceğini hatırlattı. Havaalanı yetkilileri gece yarısından sabaha kadar 60 uçuşun iptal edildiğini, bir diğer 60’ının ertelendiğini ve 16’sının da başka havaalanlarına yönlendirildiğini bildirdi.

Yaşları 4 ile 86 arasında değişen yaralılar tedavi için hastanelere sevkedildi. Hong Kong yönetiminin sağladığı 24 geçici barınağa 250’den fazla kişi sığındı.

Gece boyunca bazı bölgelerden sel ve yüzlerce ağacın devrildiği haberleri gelmeye devam etti.

Bu sabahtan itibaren toplu taşıma araçları kademeli olarak hizmet vermeye başladı.

(BBC Türkçe, Yeşil Gazete)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.