Dünyaİklim KriziManşet

Hollanda hükümeti kuraklık nedeniyle su kıtlığı ilan etti

0

Hollanda‘da önümüzdeki iki hafta boyunca yağış beklenmediği ve olağanüstü derecede kuru bir yaz geçirildiği için hükümet, su sıkıntısı ilan etti.

Yapılan açıklamada, kurak geçen Haziran ve Temmuz ayları ardından kullanılabilir su miktarının azaldığı ve mücadele için Ulusal Su Kıtlığı İdaresi (MTW) kurulduğu bildirildi.

Kamu su yönetimi idareleri ve şirketlerden oluşan Su Kıtlığı İdresi, kurak zamanlarda temiz suya erişimin sürdürülmesi için yeni tedbirler alacak.

Hollanda nüfusunun üçte ikisi deniz seviyesinin altında yaşıyor, kuraklık Hollanda’da hızla akut bir sorun haline gelebilir ve nehirlerin kuruyarak  Avrupa’daki su trafiğini engellemesine neden olabilir.

Denizden bir set ve kanal sistemiyle korunan ülke, iklim değişikliğine karşı özellikle savunmasız durumda.

Hükümet, suyu korumak için  çiftçilik ve nakliyeye de şimdiden sınırlamalar getirildiğini açıkladı. Zeeland ve Limburg eyaletlerinde insanlardan -özellikle çiftçilerden- sulama için yüzey suyunu kullanmamaları istendi.

Kömürün Rotterdam‘ın iç kesimlerinden Almanya’daki çelik ve enerji üreticilerine taşınması için önemli bir rota olan Aşağı Ren Nehrindeki  mavnalar halihazırda yarı kapasitede çalışıyor.

Hollanda Altyapı ve Ulaştırma Bakanlığı, Salı günü itibariyle Ren Nehri’nin Hollanda’ya girdiği doğu kasabası Lobith‘te saniyede 850 metreküp su aktığını ve “yıl için son derece düşük” olduğunu söyledi.

Fransa‘dan Hollanda’ya akan Maas nehrinde seviyeler nispeten daha iyi olduğu belirtildi.

 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.