Herekeliler atık tesisine karşı yürüdü

Kocaeli’nin Körfez ilçesi Hereke ve Dilovası ilçesi arasında bulunan Çerkeşli köyünde yapılması planlanan katı atık depolama tesisine karşı çıkan vatandaşlar eylem düzenlendi.

12.herekede-cevre-eylemi

Yukarı Hereke’ye 3,5 kilometre mesafede Dilovası sınırında bulunan Çerkeşli köyüne yapılması planlanan katı atık depolama tesisine karşı Yukarı Hereke Birlik ve Dayanışma Derneği’nin çağrısıyla yürüyüş düzenlendi. Hereke Cumhuriyet meydanında toplanan kalabalık, ellerindeki pankartlarla sloganlar atarak Hereke içerisinde eylem yaptılar. Hereke halkına Dilovası, Körfez ve İzmit’ten de gelenler destek verdi. Yürüyüş Hereke Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması ile son buldu.

Basın açıklamasını okuyan Yukarı Hereke Birlik, Beraberlik ve Dayanışma Derneği Başkanı Emrah Öztürk, şunları söyledi:

”Dilovası, Köseler köyü ve Hereke ekseninde kurulmak istenen, çöp, katı atık bertaraf tesisi yapımına karşı yaptığımız bu yürüyüş yolun başıdır. Böyle bir gerçek karşısında bizlerde kayıtsız kalamazdık. Dernek yönetimim ve Hereke sevdalısı kardeşlerimle yaptığımız toplantıda yürüyüş kararını aldık. Bu çöp arıtma tesisinin bölgemizde yapılmaması için ne gerekiyorsa yapmaya karar verdik. Bu yürüyüşümüz küçük ama bir o kadar güçlü bir adımdır. Yetkililerden ricamız böyle bir tesisinin insan yaşamının olmadığı ücra bir bölgeye yapılmasıdır”

(Sendika.org)

 

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

[İklim Masası] COP29 kararları zayıf: “Jeopolitik gelişmeler iklim eylemini yavaşlatıyor”

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen İklim Zirvesi’nde (tam adıyla 29....

EN ÇOK OKUNANLAR