Doğa MücadelesiManşet

Herekeliler atık tesisine karşı yürüdü

0

Kocaeli’nin Körfez ilçesi Hereke ve Dilovası ilçesi arasında bulunan Çerkeşli köyünde yapılması planlanan katı atık depolama tesisine karşı çıkan vatandaşlar eylem düzenlendi.

12.herekede-cevre-eylemi

Yukarı Hereke’ye 3,5 kilometre mesafede Dilovası sınırında bulunan Çerkeşli köyüne yapılması planlanan katı atık depolama tesisine karşı Yukarı Hereke Birlik ve Dayanışma Derneği’nin çağrısıyla yürüyüş düzenlendi. Hereke Cumhuriyet meydanında toplanan kalabalık, ellerindeki pankartlarla sloganlar atarak Hereke içerisinde eylem yaptılar. Hereke halkına Dilovası, Körfez ve İzmit’ten de gelenler destek verdi. Yürüyüş Hereke Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması ile son buldu.

Basın açıklamasını okuyan Yukarı Hereke Birlik, Beraberlik ve Dayanışma Derneği Başkanı Emrah Öztürk, şunları söyledi:

”Dilovası, Köseler köyü ve Hereke ekseninde kurulmak istenen, çöp, katı atık bertaraf tesisi yapımına karşı yaptığımız bu yürüyüş yolun başıdır. Böyle bir gerçek karşısında bizlerde kayıtsız kalamazdık. Dernek yönetimim ve Hereke sevdalısı kardeşlerimle yaptığımız toplantıda yürüyüş kararını aldık. Bu çöp arıtma tesisinin bölgemizde yapılmaması için ne gerekiyorsa yapmaya karar verdik. Bu yürüyüşümüz küçük ama bir o kadar güçlü bir adımdır. Yetkililerden ricamız böyle bir tesisinin insan yaşamının olmadığı ücra bir bölgeye yapılmasıdır”

(Sendika.org)

 

You may also like

Comments

Comments are closed.