İfade ÖzgürlüğüManşetTürkiye

HDP’nin kapatma davasına ilişkin savunması Yargıtay’da

0
Anayasa Mahkemesi (AYM), Halkların Demokratik Partisi‘nin (HDP) kapatma davası savunmasını Yargıtay’a gönderdi. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin’in savunmayı inceleyip, bir ay içinde mütalaa vermesi bekleniyor.

HDP, açılan kapatma davası kapsamında, 5 Kasım’da AYM’ye savunma vermişti. Yüksek Mahkeme, bugün savunmayı Yargıtay’a gönderdi.  Davayı açan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin’in savunmayı inceleyip, bir ay içinde esas hakkındaki mütalaasını vermesi bekleniyor. Bu sürecin ardından AYM raportörünün hazırlayacağı esas hakkındaki rapor, mahkeme üyelerine dağıtılacak. AYM Başkanı Zühtü Arslan‘ın belirleyeceği günde üyeler bir araya gelerek, kapatma istemini esastan görüşmeye başlayacak. Kapatma davasını, 15 kişiden oluşan AYM heyeti üçte iki çoğunluğuyla karara bağlayacak.

Yargıtay Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede partinin temelli kapatılması, mal varlıklarına el konulması ve aralarında mevcut milletvekillerinin de olduğu 451 partiliye siyasi yasak getirilmesi isteniyor.

You may also like

Comments

Comments are closed.