ManşetTürkiye

HDP‘den YSK Başkanı hakkında suç duyurusu

0

HDP’li yetkililer YSK Başkanı Sadi Güven ve YSK üyeleri hakkında suç duyurusunda bulundu. HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, referandumun iptal edilmesi gerektiğini savundu.

HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer ve MYK üyesi Pınar Akdemir, “YSK’nın aldığı kararla referanduma şaibe düşürdüğü“ gerekçesiyle YSK Başkanı Sadi Güven ve YSK üyeleri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Ankara Adliyesi önünde açıklama yapan Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, referandumun iptal edilmesi gerektiğini savundu.

Yıldırım açıklamasında, “Kısmi bir anayasa değişikliği paketi gibi gösterilse de belki de Cumhuriyetin kurulduğundan beri yapılan en önemli referandumdu. Ancak bu paketin sandığının kurulma biçimi, en tartışmalı hali şimdiden almıştır. Çünkü 16 Nisan’dan önce yaşanan eşitsizlikler bununla sınırlı kalmadı” dedi.

Seçim günü doğuda oylama sona erdikten bir süre sonra YSK’nın bir duyurusu ile karar değişikliğine gidildiğini hatırlatan Yıldırım, “YSK Başkanı ve üyeleri, çok açık bir şekilde görevlerine sahip çıkmamış, kendilerini inkar edercesine referanduma gölgeyi kendileri düşürmüştür. Referandumun iptali yönünde bir karar almadıkları sürece, bu referandum toplum vicdanında meşruiyet kazanmayacaktır” ifadelerini kullandı.

 

(Deutsche Welle Türkçe)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.