Kategoriler: ManşetSpor

Hazal’ın hedefi yarı final

11. Dünya Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası yarın İstanbul’da başlıyor. Milli sporcu Hazal Sarıkaya, 50, 100 ve 200 metrelerde sırt üstünde mücadele edeceği 11. Dünya Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası’nda hedefinin yarı final yüzmek olduğunu söyledi.

Sarıkaya, Şampiyonaya iyi hazırlandığını ve yarışmaları büyük bir heyecanla beklediğini belirtti. 2012 Londra Olimpiyat Oyunları’nda Türkiye’nin en genç sporcusu olarak mücadele eden 15 yaşındaki milli yüzücü, İstanbul’da yarı final yüzmek istediğini kaydederek, şöyle konuştu:

”Bu şampiyonaya çok iyi hazırlandım. Olimpiyattan sonra elimden geldiğince kendimi geliştirmeye çalıştım. Bu yarışta da hedefim kendime ait Türkiye rekorlarını kırmak. Sinan Erdem Spor Salonu’nda yaptığım ilk antrenmanda atmosferi çok beğendim. Orada yarışmak için sabırsızlanıyorum. Özellikle 100 metre sırt üstünde yarı final yüzmek ve derecemi geliştirmek istiyorum. Eğer bunu gerçekleştirebilirsem, herkes için büyük gurur olur.”

”İngiltere’de yüzme hayatına yeniden başladım”

Londra Olimpiyat Oyunları’nda yüzmede altın madalya kazanan 15 yaşındaki Ruta Meilutyte’nin antrenörü Jon Ruddi ile birlikte Türkiye’ye gelen ve eğitim hayatına İngiltere’nin Plymouth Koleji’nde devam eden Hazal Sarıkaya,

”İngiltere’de yüzme hayatına yeniden başladım. Bir yüzücü olarak çok iyi geliştim. Olimpiyat şampiyonu sporcular yetiştiren bir antrenörle çalışıyorum. İstanbul’da yüzmeyle okul bir arada zor gidiyordu. İngiltere’de düzenli ve planlı bir hayatım oldu. Kaldığım yurtta sadece yüzücüler var ve her şeyi birlikte yapıyoruz. Tabii oraya gidince biraz derecelerim yükseldi ama bu çok normal. Ben bütün sistemimi değiştirdim ve vücudumun buna adapte olması zaman aldı. Son yarışmamda 1 dakika 1 saniye 30 salise yüzdüm. Bu en iyi derecemden sadece yarım salise yavaş. Gün geçtikçe daha hızlı yüzüyorum” ifadelerini kullandı.

Olimpiyat oyunlarından sonra çok eleştirilmesine üzüldüğünü anlatan milli yüzücü, ”Ben Londra’ya ülkemiz adına en genç sporcu olarak gittim. Orada heyecanlanmam çok normal. Bahane uydurabilirdim, ama heyecanlandığımı samimiyetle söyledim. 15 yaşında olimpiyatlarda yüzmenin ve Türkiye’yi temsil etmenin gururunu yaşadım. 2016 Olimpiyatları’nda her şey daha farklı olacak” şeklinde konuştu.

Şampiyonanın Türkiye’de düzenlenecek olmasının kendisine ayrı bir heyecan verdiğini aktaran Hazal, seyircinin de desteğiyle başarılı olacağına inandığını kaydetti.

(Eurosport, Yeşil Gazete)

 

Paylaş
Yazar:
Haber Merkezi