Hayvan HaklarıManşetTürkiye

[Hayvan hakları yasası nerede?] Bir sokak köpeği boğazı, kuyruğu ve ayakları kesilerek katledildi

0

Muğla‘nın Marmaris ilçesinde bir sokak köpeği, kimliği henüz belirlenemeyen kişi veya kişiler tarafından dört ayağı, kuyruğu ve boğazı kesilerek katledildi.

Köpek, katledildikten sonra çuvala konularak bir araziye atıldı.

Karayolu kenarındaki bir arazide bulundu

DHA‘nın haberine göre, Muğla’nın Marmaris ilçesinde yaşayan 17 yaşındaki bir kişi, bir süre önce mahallede dolaşan bir sokak köpeğini beslemeye başladı.

Her gün mahalleye gelen köpeğin hafta sonu mahalleye gelmemesini merak eden genç, dün arkadaşlarıyla sokak köpeğini mahallede ve arazide aramaya başladı.

17 yaşındaki genç ve arkadaşları altı saat süren aramanın ardından, köpeği Marmaris-Muğla Karayolu‘nun 21. kilometresinde bulunan Çetibeli Mahallesi‘ndeki karayolu kenarında bir arazide çuvalın içinde katledilmiş şekilde buldu.

‘Konunun takipçisi olacağız’

Konuyla ilgili açıklama yapan Marmaris Hayvan Hakları Derneği (MAHAKDER) Başkanı Tülay Yıldız, konunun takipçisi olacaklarını belirterek, yetkililere çağrıda bulundu:

Ne yazık ki bu tür vahşetleri son dönemlerde sıkça duymaya ve görmeye başladık. Bir sokak köpeği işkence edilmiş dört ayağı, kuyruğu, boğazı kesilmiş ve çuvala konularak bağlanıp atılmış. Bunu yapan insan olamaz ve böyle bir davranışı gerçekleştiren kişi ruh hastasıdır. Yetkililere çağrımız bu vahşeti yapan mutlaka bulunmalıdır. Konun takipçisi olacağız. Bugün hayvana zulüm yapan yarın insana yapar.”

Hayvanları mal olarak görmekten çıkarıp can olarak kabul eden ve hayvanları koruyan bir yasa, yaşam hakkı savuncularının tüm uğraşlarına ve yetkililerin verdiği tüm taahhütlere rağmen hala çıkarılmadı.

You may also like

Comments

Comments are closed.