Hayvan HaklarıManşetTürkiye

Hayalet ağ katliamı: Yüzlerce canlının ölüsü bulundu

0

Sportif balıkçı Eren Arslan, Kırıkkale Kızılırmak‘ta bir kilometre uzunluğundaki hayalet ağın neden olduğu hayvan katliamını ortaya çıkardı.

Arslan, ağın sadece kendilerinin çektiği kısımda yaklaşık 100-200 adet balık ve 15 ördeğin öldüğünü kaydetti.

Jandarma ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne bildirildi

Turna avı yapan Eren Arslan, Kızılırmak’ta halk arasında “hayalet ağ” olarak bilinen misinadan yapılan ağı fark etti.

Kendi imkanlarıyla ağın bir kısmını toplayabilen Arslan ve arkadaşları, 15 ördek ve yüzlerce balık sürüsüyle karşılaştı.

Arslan’ın daha sonra durumu jandarma ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü‘ne bildirmesiyle bölgeye gelen ekip, bir kilometre uzunluğundaki ağı topladı.

Ağa takılan çok sayıda balık, ördek ve diğer su canlılarının öldüğü gözlendi.

‘Tam anlamıyla bir katliam’

Eren Arslan, ağa takılarak ölen balık ve ördeklerin çürüyerek, bakteri üretmeye başladıklarını belirtti ve şu açıklamalarda bulundu:

Botla açıldığımızda suda ağ olduğunu tespit ettik. Yaklaştığımızda gördüğümüz manzara korkunçtu. Ağın içerisinde yaklaşık 100-200 balık, 15 ördek telef olmuş. Bunlar çok kötü duruma gelmişti, üzerlerinde bakteri üremiş, çürümüşler.

Toplu bir katliam olmuş. Ağı kendi çabalarımız ile çıkarmaya çalıştık ama ağ çok büyüktü, yaklaşık 1 kilometre boyundaydı. Jandarma ve il tarım müdürlüğünü aradık. Gelen ekip ağı toplayarak, imha etmek üzere merkezlerine götürdü. Ağı topladıklarında ki manzara korkunçtu, tam anlamıyla bir katliam. Formları bozulmuş ve bakteri üretmişlerdi, suyun kalitesi de bozulmuş.”

Arslan, bu tip hayalet ağların 200 yıl suda bozulmadan formlarını koruduğunu da kaydetti ve bunu kaçak avcıların yaptığını, bu durumla sürekli karşılaştıklarını da ekledi.

You may also like

Comments

Comments are closed.