ManşetSivil ToplumTürkiyeYaşam

‘Hayal Gücü Ödülleri’nin ikincisi aralık ayında verilecek

0

Türkiye ve Dünya’da ilk kez 2022 yılında hayata geçen Hayal Gücü Ödülleri’nin ikincisi, bu yıl aralık ayında verilecek.

Ödülle ilgili ilk buluşma, geçtiğimiz günlerde Artİstanbul Feshane‘de gerçekleştirildi. Eğitim, sivil toplum, iş ve sanat dünyasından isimlerin yer aldığı “İcra ve Seçici Kurulu” buluşması ile Hayal Gücü Ödülleri 2023’ün ilk adımı da atılmış oldu.

Hayal Gücü Derneği tarafından düzenlenen Hayal Gücü Ödülleri, ‘Cesaret Veren, Dönüştüren, İlham Veren, Çocuk Eden, Kışkırtıcı, İnatçı ve Umut Veren Hayal Gücü’ olmak üzere yedi ana kategoride veriliyor. Ayrıca ‘Saygı ve Kurum Ödülleri’ olmak üzere toplamda iki kategoride daha hayal gücü kavramı ödüllendiriliyor.

Ödüller için başvuru alınmıyor, Türkiye çapında “hayal gücü”nü hayata geçirenler arasında ödül verilecek kişi ve kurumlara Seçici Kurul karar veriyor. Merak ve beceri ile üretilmiş, hayal gücünden ilham alan, bunu bir başarı öyküsüne dönüştüren kişi, kurum ve eserlerin görünürlüğünü artırmak ve desteklenmesini sağlamak için verdiği ödüllerde;  umut, sürdürülebilirlik, yaratıcılık, özgünlük gibi kriterleri gözetiliyor.

‘Çocuklar için değil, çocuklarla birlikte’ anlayışıyla hareket eden Hayal Gücü Derneği, ödüllerin her sürecini ve adımını çocuklarla birlikte yönetip geliştiriyor. İcra Kurulu’nun hem yetişkin hem de çocuklardan oluştuğu ödül komitesinin Seçici Kurulu’nda da 30 profesyonel ve 30 çocuk yer alıyor.

Geçen yılın ödül sahipleri

Geçen yıl, hayat, bilim ve sosyal girişim alanında toplamda sekiz kategoride ilk kez verilen ödülleri kazananlar şöyle:

  • İlham Veren Hayal Gücü Ödülü: Nilay Örnek
  • Umut Veren Hayal Gücü Ödülü: Renan Tan Tavukçuoğlu
  • Dönüştüren Hayal Gücü Ödülü: Hasan Kızıl
  • İnatçı Hayal Gücü Ödülü: Nuran Erden
  • Cesaret Veren Hayal Gücü Ödülü: Hasan Kum
  • Çocukluk Eden Hayal Gücü Ödülü: Zahid Mungan

Hayal Gücü Saygı Ödülleri’ne layık görülenler ise şu şekilde: Coşkun Aral, Köy Enstitüleri, Nardane Kuşçu, Ali Üstündağ, Açık Radyo, Prof. Dr. İoanna Kuçuradi, Barış Özcan, İrfan Sayar, Cem Madra. 

Daha fazla bilgi için burayı  ziyaret edebilirsiniz.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.