İfade ÖzgürlüğüManşetTürkiye

Hamza Yerlikaya’nın sahte diploma haberlerine erişim engeli

0

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı, Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, eski AKP Milletvekili Hamza Yerlikaya‘nın lise diplomasının sahte olduğuna ilişkin haberlere erişim engeli getirildi. Yerlikaya’nın diplomasının sahte olduğu mahkeme kararıyla tespit edilmişti.

Erişim engeli kararını Bakırköy 1. Sulh Ceza Hakimliği, ‘kişilik hakları ihlali’ gerekçesiyle aldı.

Bianet‘in aktardığına göre, EngelliWeb hesabı, 125 URL’nin engellendiğini, engellenen içerikler arasında çok sayıda haber sitesinin haberlerinin yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Engin Özkoç ve gazeteci Can Dündar’ın attıkları tweet’lerin de olduğunu duyurdu.

Özkoç kaldırılan videoyu yine paylaştı

CHP’li Özkoç, Twitter hesabından Hamza Yerlikaya’nın lise diplomasının sahte olduğuna ilişkin açıklamasının mahkeme kararıyla engellendiğini belirterek açıklamasını tekrar paylaştı ve “Bunu paylaşarak herkesi haberdar edin” dedi.

Özkoç açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Hamza Yerlikaya, sen İmrahor Meslek Lisesi adına düzenlenmiş diplomayı alıp, Gazi Üniversitesi Spor Okulu’na kayıt yaptırdın mı? Yaptırdın. Bundan dolayı mahkemeye verildin mi? Verildin. Suçlu bulundun mu? Suçlu bulundun.

Şimdi sen, sahtekarlıktan suçlu bulunan bir kişi olarak, nasıl oluyor da milletvekili seçilebiliyorsun? Nasıl oluyor da Cumhurbaşkanı Danışmanı olabiliyorsun? Nasıl oluyor da VakıfBank Yönetim Kurulu üyeliğine atanıp milyonlarca lira para alabiliyorsun? Nasıl oluyor da hala bakan yardımcısı görevini sürdürebiliyorsun?

Senin ondan sonra ne yaptığın beni hiç ilgilendirmez. Bu iktidar, sahtekarları bakan yardımcısı, hırsızları büyükelçi yapıyor. Biz bununla mücadele ediyoruz. Bu ülkenin temiz, liyakat sahibi evlatları hak ettikleri makamlara gelsin diye uğraşıyoruz. Sende kızaracak yüz varsa bir an önce istifa edersin.”

Dündar: Duyuralım o zaman

Gazeteci Can Dündar da “Hamza Yerlikaya ‘sahte lise diploması’ ile ilgili haberlerin duyulmamasını mı istiyormuş? E duyuralım o zaman…” diyerek gazeteci Çiğdem Toker’in tweet’ini alıntıladı.

Ne olmuştu?

Hamza Yerlikaya hakkında lise diploması sahte olduğu gerekçesiyle “Resmi evrakta sahtecilik” suçlamasıyla 1999’da açılan davada Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi 2001 yılında Yerlikaya’nın sahte diplomayı bilerek kullandığına karar vermişti:

“Mevcut delil durumuna göre ancak sanığın sahte olan diplomayı bilerek kullandığı söylenebilir.”

Kararda ayrıca şu ifadeler yer aldı:

“Sanığın kullandığı diploma sahte olup, bu sahteliği yapanlarla dayanışma içine girdiğine, bu suça katıldığına dair herhangi bir delil yoktur.”

Yerlikaya’nın sahte lise diplomasını üniversite kaydı sırasında bilerek kullandığının mahkeme kararıyla tespit edildiğinin ortaya çıkması üstüne AKP’li vekiller Meclis’te Yerlikaya’yı savunmuştu.

You may also like

Comments

Comments are closed.