Hayvan HaklarıManşetTürkiye

Hamsi avı yasağı 7 Şubat’a kadar uzatıldı

0

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından daha önce iki defa kısmi olarak durdurulduğu açıklanan ticari amaçlı hamsi avcılığı bir kez daha uzatıldı. Yasak, 7 Şubat 2021 tarihine kadar devam edecek.

Yasal avlanabilir boy uzunluğunu dokuz santim olan hamsi balıklarının dokuz santimden daha küçük olanlarının artması ve vücut verimliliklerinin de oldukça düşük olması nedeniyle İstanbul Boğazı ve Karadeniz‘in büyük bir bölümünde her türlü av aracıyla hamsi avlamak 8 Ocak tarihine kadar uzatılmıştı.

İyileşme görülse de yeterli değil

Söz konusu yasağın ardından bölgede yapılan incelemeler hakkında Bakanlık yazılı olarak şu açıklamayı yaptı:

Bu değerlendirmeye göre; 08 Ocak 2021-28 Ocak 2021 tarihleri arasında hamsi avcılığına kısıtlama getirilen karasularımızda bulunan hamsi popülasyonunda iyileşme gözlenmiş olsa da halen büyük bir bölümünün avlanabilir asgari boy uzunluğunun altında ve et veriminde sınırlı miktarda bir artış olduğu görülmüştür.

Bu nedenle, gelecek yıllardaki hamsi avcılığının sürdürülebilir olarak yapılabilmesi ve hamsi stoklarının korunması amacıyla, İstanbul Boğazı’nın tamamı ile Karadeniz’de İstanbul İli Sarıyer İlçesi Kumköy Aslan Burnu’ndan Gürcistan sınırına kadar olan karasularımızda her türlü av aracı ile ticari amaçlı hamsi avcılığı 7 Şubat 2021 tarihi 00.00 saatine kadar 10 gün süre ile durdurulmuştur.

Açıklamada kısıtlamanın bittiği 7 Şubat tarihinden 15 Nisan tarihine kadar denetim ve kontrollerin aralıksız devam edeceği ve boyu dokuz santimin altında olan hamsilerin avlanmasına müsaade edilmeyeceği belirtildi.

Bunun yanında, av kısıtlaması getirilen bölgenin dışında yasal boy uzunluğunda ve yeterli et veriminde olan hamsilerin avlanması için izin verileceği vurgulandı.

You may also like

Comments

Comments are closed.