ManşetSpor

Hamide Avrupa Şampiyonu

0

Hamide Kurt, Hollanda’da devam eden (IPC) Avrupa Bedensel Engelliler Atletizm Şampiyonası’nda mücadele ettiği T53 branşı 2oo metre’da ipi en önde göğüsleyerek şampiyon oldu.

Türkiye’ye ilk madalyasını da kazandıran Kurt, 34 saniye 96’lık derecesiyle, Hollandalı atlet Amy Siemons’u geride bıraktı. Hollanda’nın n Stadskanaal kentinde düzenlenen Uluslararası Paralimpik Komitesi (IPC) Avrupa Bedensel Engelliler Atletizm Şampiyonası devam ediyor. Bağcılar Belediyesi Engelliler Spor Kulübü Sporcusu Hamide Kurt, 200 metrede mücadele ediyor. T53 sınıfında olan Hamide Kurt 34 saniye 96’lık derecesiyle, Hollandalı atlet Amy Siemons’un yaklaşık 1 saniye önünde birinciliği elde etti. Bu derece ile Türkiye şampiyonada ilk madalyasını almış oldu.

2012 Londra Paralimpik Oyunları öncesinde son büyük atletizm organizasyonu olan şampiyonada Türkiye , bedensel engellilerde 4 sporcu ile temsil ediliyor. Daha önce Dubai’de gerçekleştirilen IWAS Dünya Oyunları’nda ve Tunus’da düzenlenen Uluslararası Bedensel Engelliler Atletizm Oyunları’nda birinci olan Hamide Kurt, Hollanda’da elde ettiği başarı ile Olimpiyatlar’ın 200 metredeki en iddialı ismi olduğunu da göstermiş oldu.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.