EkonomiManşetTürkiye

Halk Ekmek’e yüzde 25 zam oranında zam geldi

0

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Halk Ekmek‘e yüzde 25 zam yaptı. Yarından itibaren geçerli olacak yeni fiyatlara göre, normal ekmek 1 TL’den değil; 1,25 TL’den satılacak.

İBB Halk Ekmek A.Ş Yönetim Kurulu Başkan Vekili Özgen Nama ise artan un ve enerji maliyetleri karşısında zammın kaçınılmaz olduğunu söyledi.

‘Fiyatlarda düzenleme yapmak zorunda kaldık’

Özgen Nama, kurdaki artışlar, kuraklık, ağır vergiler sebebiyle fiyatlarda zam yaptıklarını şöyle anlattı:

Bu yıl kuraklıktan dolayı buğday rekoltesinde ciddi bir düşüş var. Kurdaki artışlarla birlikte ithalat maliyeti de yükselecek. Elektrik ve doğalgazdaki artışlar, işçilik maliyetleri ve ağır vergi yükleri zorlayınca fiyatlarda düzenleme yapmak zorunda kaldık.”

‘Un fiyatlarının 190-200 TL’ye çıkması bekleniyor’

İstanbul Ticaret Odası (İTO) 12 No’lu Ekmek Un ve Unlu Mamuller Meslek Komitesi Başkanı Hasan Demir ise ağustosta toplanacak İTO Meclisi‘nde 230 gram ekmeğin fiyatının 2,5 TL’den satılmasını isteyeceklerini söyledi.

Demir, talepleriyle ilgili şu açıklamayı yaptı:

Piyasada eylül, ekim aylarına kadar un fiyatlarının 190-200 TL’ye çıkması bekleniyor. Biz de ağustos ayındaki İTO Meclisi toplanana kadar un fiyatlarının oturmasını bekleyip, ona göre bir ekmek zammı talebinde bulunacağız. Tahminimiz 1-.15 TL artmasını isteyeceğiz.”

More in Ekonomi

You may also like

Comments

Comments are closed.