Türkiye

‘Haksızlığın karşısında susan dilsiz şeytandır’

0
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın : ‘Duble yolları, Dersim’de olduğu gibi kolay harekat yapılsın diye inşa ediyormuşuz. Bu mertlik değil namertliktir” diyerek eleştirdiği gazeteci Nuray Mert, Erdoğan’ın kendisiyle ilgili söylemiş olduğu ‘namert’ sözüne köşesinde yanıt verdi.
Mert, “Haksızlığın karşısında susan dilsiz şeytandır” Hadis-i Şerif’ini kullandığı yanıtında, eleştirilerinin yalnızca mevcut iktidarı kapsamadığını devlet politikalarını eleştirdiğini kaydetti. Mert, “Burada eleştiri konusu ettiğim, sadece mevcut iktidarın değil, mevcut devlet politikalarının ısrar ettiği güvenlikçi mantıktır” dedi.

Mert sözlerini şu ifadelerle tamamladı: “Benim bildiğim, mertlik sözünün arkasında durmaktır. Bu konuda şimdiye kadar hiçbir tereddütüm olmadı. Daha önce de belirttiğim gibi, sözümün arkasında durmak benim için cesaret değil, sıradan bir haysiyet meselesidir. Mevcut iktidara naçizane tavsiyem, haysiyetsiz destekçilere itibar etmek yerine, haysiyetli muhaliflerine katlanmanın her zaman, tüm taraflar için en doğrusu olduğu hususunu bir kez daha düşünmeleridir.”

TÜRKER’DEN DESTEK

Radikal gazetesi köşe yazarlarından Yıldırım Türker de Nuray Mert’e destek veren bir yazı yazdı. Türker, “Suç duyurusunda bulunuyorum” ifadesini kullandığı yazısında, Başbakan’ın BDP ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik söylemlerini anımsattı. Başbakan’ın Nuray Mert’le ilgili ifadelerini de “Memleketin açılımlar mühendisi-başdemokratı, nefretten iyice gözü dönmüş olmalı ki geçen gün Nuray Mert’i ‘Namert’ bir PKK muhibbi ilan ederek kitlesini kışkırtmaya gönül indirdi” şeklinde yorumladı.

Türker, “Nuray Mert’in saçının bir teline zarar gelecek olursa; işte buradan suç duyurusunda bulunuyorum, ellerimiz Erdoğan’ın yakasında olacaktır” diye yazdı. (Birgün)

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.