ManşetTürkiye

Hakemleri, “yanlışların da hesabı sorulacak” diyen Erdoğan’ın telefonu kurtardı

0

Trabzonspor yöneticileri, 2-2 biten Gaziantepspor maçının ardından hakemlerin stadyumdan çıkmasını engelledi. Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, “memleketin en önemli insanının” kendisini aramasından sonra, hakemlerin çıkışına izin verdiğini söyledi.

“Ama yanlışların da hesabı sorulacak”

31

Spor Toto Süper Lig’in 10. haftasında Gaziantepspor ile 2-2 berabere kalan Trabzonspor’da maçın yönetimine tepki, hakemlerin zorla stadyumda tutulmasına neden oldu. Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, 4 saat boyunca Avni Aker Stadyumu’nda tuttukları hakemleri, “Dünya konjonktürünün gitsin diye üzerine oyun oynadığı bir liderin” kendisini arayıp “Hem Türkiye, hem dünya genelinde büyük rezillik yaşamayalım. Ama yanlışların da hesabı sorulacak” demesi üzerine serbest bıraktıklarını söyledi.

Doğan Haber Ajansı’na göre de, hakemler, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın telefonu sonrasında stadyumdan çıkabildi.

Hakemlere abluka

Trabzonspor-Gaziantepspor maçının bitiş düdüğünün ardından büyük tepki gören hakem Çağatay Şahan ve arkadaşları, hakem odasına gitti. Hakemlerin kötü yönetim gösterdiğini iddia eden İbrahim Hacıosmanoğlu, kendisi sabaha karşı Trabzon’a gidene kadar hakemlerin stadyumda tutulmasını istedi. VIP tribünü önündeki araç giriş kapısı kilitlendi. Ayrıca tribün önünde yaklaşık 500 bordo-mavili taraftar Türkiye Futbol Federasyonu ve hakemler aleyhine tezahürat yapmaya başladı.

30

İbrahim Hacıosmanoğlu, kendisini arayan hiçbir devlet görevlisinin telefonuna çıkmadı ve hakemlerin stadyumda tutulması kararından dönmedi. Saatler 03.00’ü gösterdiğinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İbrahim Hacıosmanoğlu’nu arayarak, hakemlerin bir an önce güvenli şekilde stadyumdan çıkarılmasını istedi. Bunun üzerine Hacıosmanoğlu, hakemlerin çıkarılması talimatını verdi.

Saatler 03.47’yi gösterirken, tüm yöneticiler ve kulüp personeli soyunma odası koridorlarını boşalttı. Hakem Çağatay Şahan ve yardımcıları, koridora giren çevik kuvvet polislerinin kalkanlarının korumasında, VIP tribünü önüne yaklaştırılan sivil polis midibüsüne bindirilerek stadyumdan çıkarıldı. 4 saatlik bekleyişin ardından stadyumdan ayrılan hakem ekibine, dışarıda bekleyen taraftarlar da yabancı cisimler yağdırdı.

Sabaha karşı basın toplantısı

Hakemlerin stadyumdan ayrılmasının ardından Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu özel uçakla İstanbul’dan Trabzon’a gitti. Bazı yöneticiler ve bir grup bordo-mavili taraftarın sabaha karşı ‘Büyük başkan’ tezahüratlarıyla havalimanında karşıladığı Hacıosmanoğlu, daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Hacıosmanoğlu, ‘karanlık güçler’in Trabzonspor üzerine oyun oynadığını söyledi. “Benim anlamadığım konu, bu insanlar cesareti nereden alıyorlar? 3 hafta üst üste Trabzon’a gelip Trabzonspor’u katletme cesaretini nereden buluyorlar? Ben hasta eşimi bırakıp Trabzon’a geldim. İnsanların, bu şehri katletmeye gelenlerin, Trabzonspor’a oyun oynayarak onun yolunu kesmeye çalışanların, bu şehirden rahat çıkamayacaklarının bilincine varmalarını istedim. Evet, belki Türkiye’ye, dünyaya rezil olacağız ama Türk futbolunda bir milat olmasını istedim. Trabzon’a gelip de bu şehirde Trabzon’u katledenlerin buradan gülerek, tarifeli uçaklara binip de gidecekleri yere gidemeyeceklerini insanların bilmelerini istiyorum” diye konuştu.

Hacıosmanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ben 49 yaşına kadar adam gibi yaşadım, kadın gibi yaşamadım. Allah bir gün ömür bile verdiyse onu da adam gibi yaşayıp adam gibi öleceğim. Trabzonspor için çektiğim 9 ay 15 gün ceza bana bir zuldü.”

(Al Jazeera)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.